Foto: Britta Kristiansen
Man kan følge en skoledag på Skive Tekniske Skole, når der er Åbent Hus på lørdag. Britta Kristiansen

Åbent Hus på Skive Tekniske Skole

Mulighed for at se nærmere på de tekniske uddannelser

21. November 2016, 13:50

UDDANNELSE Hele Skive Tekniske Skole inviterer til åbent hus lørdag den 5. november. Det er en rigtig god mulighed for at høre om skolens uddannelsestilbud og se skolens faciliteter og studiemiljø.

Dagen viser en almindelig skoledag og giver et indtryk af de mange spændende muligheder, som en erhvervsuddannelse, en HTX eller en kombination af dem EUX giver. Dagen byder også på forskellige oplevelser rundt hos de forskellige uddannelser.

Man kan også høre nærmere om de 6 nye erhvervsuddannelser, som skolen udbyder pr. 1. august 2017 på grundforløb 2. Det er murer, vvs-energi, ejendomsservicetekniker, cykel- og motorcykelmekaniker, automatik- og procesuddannelsen, struktør (anlægs- og bygningsstruktør samt brolægger).

I løbet af dagen er der informationsmøde, hvor skolens studievejleder fortæller om skolens uddannelser, og der er lejlighed til at få besvaret eventuelle spørgsmål. Der vil også være lejlighed til at få en individuel snak med Skive Tekniske Skoles studievejledere, som er klar til at besvare spørgsmål. Derudover er der mulighed for at møde og snakke med elever og lærere på vore forskellige uddannelsesretninger.

Legater

Kl. 10.00 overrækkes tre legater fra Skives ny Borger- og Håndværkerforening til tre af skolens elever fra afdelingerne EUD, EUX og HTX, som har gjort en særlig indsats og ydet noget særligt.

- Går dine ønsker i retning af en erhvervsuddannelse, kan du vælge mellem forskellige fagretninger, som hver især giver adgang til en lang række erhvervsuddannelser. Uanset hvilken erhvervsuddannelse, du går og drømmer om, så kan den helt sikkert give adgang til en spændende hverdag, siger man fra skolen i Skive.

Svendebrev og HTX

- Kunne du tænke dig at kombinere et svendebrev med en HTX eksamen, så er der også mulighed for det. Det kan du gøre med en EUX uddannelse. Det er et uddannelsestilbud til dig, der ønsker en erhvervsuddannelse kombineret med studiekompetencer på gymnasialt niveau, som giver adgang til videregående uddannelser.

- Har du tænkt på at tage en gymnasial uddannelse med fokus på naturvidenskab og teknologi på højt niveau, så er HTX lige noget for dig. En teknisk studentereksamen giver dig en masse muligheder på lige fod med de øvrige gymnasiale uddannelser. Kom og hør om HTX og de forskellige studieretninger og mulighederne bagefter. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan bruge din tekniske studentereksamen til, lyder det fra Skive Tekniske Skole.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten