Midtjysk Køre Selskab bidrager i uge 29 med deres mange forskellige hestekøretøjer og dermed også til en ekstra livlig levendegørelse af museet. Foto: Hjerl Hede

Ægte hestekræfter på Hjerl Hede

I uge 29 får Hjerl Hede besøg, mandag til fredag af Midtjysk Køre Selskab, der med deres mange forskellige hestekøretøjer bidrager til at gøre museets levendegørelse i denne uge ekstra livlig.

17. Juli 2016, 07:00

Ægte hestekræfter

Før bilen blev det dominerende køretøj i det 20. århundrede, foregik færdsel enten til fods eller i køretøjer med heste spændt for eller stude. Folkene fra Køre Selskabet sørger for at vække tiden, da hestekræfter rent faktisk var hestekræfter, til live. Der bliver mange gamle vogne og smukke heste, man kan beundre.

Man kan selvfølgelig også løse billet til enten museets egen hestevognstur eller damptoget, der tager gæsterne ud til den smukke Flyndersø. Foretrækker man i stedet apostlenes heste, så kan børn og barnlige sjæle stille op i træskoræs ved museets Sulegård hver eftermiddag. Sejrherren vinder et kræmmerhus fra den gamle købmandsbutik.

Jydepotter

I uge 29 kan man også få et indblik i kunsten at fremstille jydepotter. På museets hedegård fra Kvosted finder man pottemagersken, der viser, hvordan potterne formes.

Snitteaktiviteter i præstegårdsladen

Vil man gerne selv bruge hænderne, er der hugge og snitteaktiviteter alle ugens dage i præstegårdsladen. På præstegården kan man også prøve kræfter med andre ting, så som at gå med åg eller bære sække er man ikke til det hårde arbejde, kan man i stedet brodere navneklude i præstegårdens legestue.

Der er altid noget for en hver smag, når man gæster Hjerl Hede i sommerens løb.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Det Sker

50-årig campingplads lever og har det godt

Virksund Camping fejrer 50-års jubilæum i weekenden. Campingchef Hans...

Stadig ledige billetter til jubilæumskoncert i Mønsted

Du kan stadig nå at købe billetter til lørdagens jubilæumskoncert med...

Skive Festival forventer 10.000 gæster

Skive Festival billetsalget går ind i sin afsluttende fase, og...

Klar til ny kloakering og næste etape af byfornyelse.

Om få uger starter et samlet projekt for kloak- og områdefornyelse af...

Vær med til Skovens Dag på Frilandsmuseet Hjerl Hede

På Skovens Dag inviterer skovbruget hele Danmarks befolkning på...