Midtjysk Køre Selskab bidrager i uge 29 med deres mange forskellige hestekøretøjer og dermed også til en ekstra livlig levendegørelse af museet. Foto: Hjerl Hede

Ægte hestekræfter på Hjerl Hede

I uge 29 får Hjerl Hede besøg, mandag til fredag af Midtjysk Køre Selskab, der med deres mange forskellige hestekøretøjer bidrager til at gøre museets levendegørelse i denne uge ekstra livlig.

17. Juli 2016, 07:00

Ægte hestekræfter

Før bilen blev det dominerende køretøj i det 20. århundrede, foregik færdsel enten til fods eller i køretøjer med heste spændt for eller stude. Folkene fra Køre Selskabet sørger for at vække tiden, da hestekræfter rent faktisk var hestekræfter, til live. Der bliver mange gamle vogne og smukke heste, man kan beundre.

Man kan selvfølgelig også løse billet til enten museets egen hestevognstur eller damptoget, der tager gæsterne ud til den smukke Flyndersø. Foretrækker man i stedet apostlenes heste, så kan børn og barnlige sjæle stille op i træskoræs ved museets Sulegård hver eftermiddag. Sejrherren vinder et kræmmerhus fra den gamle købmandsbutik.

Jydepotter

I uge 29 kan man også få et indblik i kunsten at fremstille jydepotter. På museets hedegård fra Kvosted finder man pottemagersken, der viser, hvordan potterne formes.

Snitteaktiviteter i præstegårdsladen

Vil man gerne selv bruge hænderne, er der hugge og snitteaktiviteter alle ugens dage i præstegårdsladen. På præstegården kan man også prøve kræfter med andre ting, så som at gå med åg eller bære sække er man ikke til det hårde arbejde, kan man i stedet brodere navneklude i præstegårdens legestue.

Der er altid noget for en hver smag, når man gæster Hjerl Hede i sommerens løb.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Det Sker

Mange udstillere med på messen

Ikke mindre end 38 forskellige stande er på plads ved søndagens...

Mød dit lokale hjemmeværn

Mange er måske ikke klar over, at det lokale hærhjemmeværn holder...

Tolv døgn på cykel fra Italien til Nordkap

Søndag formiddag fortæller ekstremcykelrytteren Morten Kjærsgaard på...

Flere aktiviteter for ældre i Østfjendshallen

Der bliver flere nye aktiviteter at kaste sig over, når De Aktive...

Mit livs kamp - på og udenfor banen

Onsdag den 20. september kan man i Stoholm Fritids og Kulturhus...

Vælgermøde på landet - om landet

Viborg Landsbysammenslutning inviterer til vælgermøde torsdag den 14...