Midtjysk Køre Selskab bidrager i uge 29 med deres mange forskellige hestekøretøjer og dermed også til en ekstra livlig levendegørelse af museet. Foto: Hjerl Hede

Ægte hestekræfter på Hjerl Hede

I uge 29 får Hjerl Hede besøg, mandag til fredag af Midtjysk Køre Selskab, der med deres mange forskellige hestekøretøjer bidrager til at gøre museets levendegørelse i denne uge ekstra livlig.

17. Juli 2016, 07:00

Ægte hestekræfter

Før bilen blev det dominerende køretøj i det 20. århundrede, foregik færdsel enten til fods eller i køretøjer med heste spændt for eller stude. Folkene fra Køre Selskabet sørger for at vække tiden, da hestekræfter rent faktisk var hestekræfter, til live. Der bliver mange gamle vogne og smukke heste, man kan beundre.

Man kan selvfølgelig også løse billet til enten museets egen hestevognstur eller damptoget, der tager gæsterne ud til den smukke Flyndersø. Foretrækker man i stedet apostlenes heste, så kan børn og barnlige sjæle stille op i træskoræs ved museets Sulegård hver eftermiddag. Sejrherren vinder et kræmmerhus fra den gamle købmandsbutik.

Jydepotter

I uge 29 kan man også få et indblik i kunsten at fremstille jydepotter. På museets hedegård fra Kvosted finder man pottemagersken, der viser, hvordan potterne formes.

Snitteaktiviteter i præstegårdsladen

Vil man gerne selv bruge hænderne, er der hugge og snitteaktiviteter alle ugens dage i præstegårdsladen. På præstegården kan man også prøve kræfter med andre ting, så som at gå med åg eller bære sække er man ikke til det hårde arbejde, kan man i stedet brodere navneklude i præstegårdens legestue.

Der er altid noget for en hver smag, når man gæster Hjerl Hede i sommerens løb.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Det Sker

Besøg to messer i Nr. Søby på søndag

På søndag kan du igen besøge to større konfirmand- og festmesser i Nr...

Åbent for tilmelding til amatørkunstens udstilling i Stoholm

Den 10. og 11. marts slår Fjends Kunstforening igen dørene op til...

Læsegrupper for borgere med stress, angst og depression

Viborg Bibliotekerne og Sundhedscenter Viborg følger op på succesen...

Forsvarsministeren til politisk møde i Stoholm

Østfjends Venstre indleder det nye år med et politisk møde med besøg...