Foto: Privat
Stoholm skole var blandt de 2200 deltagere i stævnet

2200 skoleelever var i spil ved stor håndboldevent

Reglerne var ikke helt som de plejer at være i håndbold, da 2200 skoleelever fra 4. til 6. klasse onsdag deltog i Viborgmesterskaberne i Totalhåndbold.

10. September 2015, 15:15

 Her blev der blandt andet spillet med blød bold og man måtte ud af banen, når man havde scoret. Det var i det hele taget andre regler, der var i spil på banen.

Ikke mindre end 210 hold fra 24 skoler i Viborg Kommune spillede i alt 1300 kampe. De var fordelt på ni haller i henholdsvis Viborg og Bjerringbro og alene logistikken havde i sig selv stillet udfordringer.

Det store stævne var kulminationen på et græsrods projekt, som tidligt på året så sin spæde start hos initiativtager Flemming Pyro Engberg Jensen fra Mønsted. Her har en af kongstankerne blandt andet været at skabe sammenhold gennem et simpelt spil, som alle børn kan være med til og med det overordnede mål at give skolerne nye muligheder for motion og fællesskaber på tværs af skolerne. Samtidig er det håbet at skærpe børns interesse for at spille håndbold.

Det var derfor en begejstret men træt Pyro, som torsdag kunne melde om en vellykket dag, hvor stort set alt forløb som det skulle.

- Det har været det hele værd at se, hvordan vi tilsyneladende ramte det, vi havde tænkt os, fortæller Pyro.

Han lægger ikke skjul på, at det har været et kæmpearbejde at få projektet sat i søen men glæder sig over, at der nu ligger en reel skabelon for et sådant arrangement, hvis det skal gentages under en eller anden form eller hvis andre kommuner ønsker at gribe ideen og laver noget tilsvarende.

Projektet er kommet i stand via samarbejde med 18 håndboldklubber i kommunen, Viborg kommunes skoler, Viborg Idrætsråd, JHF kreds 5, DHF samt Viborg Kommune.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Sport

Pragtmål sikrede SIF-fodbold vital sejr

Fodbold - serie 2 for herrer Stoholm IF - Struer Humlum Fodbold 2-1...

Stoholm Håndbold mangler stadig spillere

Håber på, at mange vil møde op til første træning

Stoholm fodbold tabte igen til Hurup

Fodbold - serie 2 for herrer Hurup IF - Stoholm IF 2-0 (1-0)

Kalkmineløbet sluttede med et brag

Man kan roligt sige, at den tiende udgave af Kalkmineløbet sluttede...

SIF-fodbold tabte topopgøret

Fodbold - serie 2 for herrer Holstebro B - Stoholm IF 2-0 (1-0)