Foto: Privat
Stoholm skole var blandt de 2200 deltagere i stævnet

2200 skoleelever var i spil ved stor håndboldevent

Reglerne var ikke helt som de plejer at være i håndbold, da 2200 skoleelever fra 4. til 6. klasse onsdag deltog i Viborgmesterskaberne i Totalhåndbold.

10. September 2015, 15:15

 Her blev der blandt andet spillet med blød bold og man måtte ud af banen, når man havde scoret. Det var i det hele taget andre regler, der var i spil på banen.

Ikke mindre end 210 hold fra 24 skoler i Viborg Kommune spillede i alt 1300 kampe. De var fordelt på ni haller i henholdsvis Viborg og Bjerringbro og alene logistikken havde i sig selv stillet udfordringer.

Det store stævne var kulminationen på et græsrods projekt, som tidligt på året så sin spæde start hos initiativtager Flemming Pyro Engberg Jensen fra Mønsted. Her har en af kongstankerne blandt andet været at skabe sammenhold gennem et simpelt spil, som alle børn kan være med til og med det overordnede mål at give skolerne nye muligheder for motion og fællesskaber på tværs af skolerne. Samtidig er det håbet at skærpe børns interesse for at spille håndbold.

Det var derfor en begejstret men træt Pyro, som torsdag kunne melde om en vellykket dag, hvor stort set alt forløb som det skulle.

- Det har været det hele værd at se, hvordan vi tilsyneladende ramte det, vi havde tænkt os, fortæller Pyro.

Han lægger ikke skjul på, at det har været et kæmpearbejde at få projektet sat i søen men glæder sig over, at der nu ligger en reel skabelon for et sådant arrangement, hvis det skal gentages under en eller anden form eller hvis andre kommuner ønsker at gribe ideen og laver noget tilsvarende.

Projektet er kommet i stand via samarbejde med 18 håndboldklubber i kommunen, Viborg kommunes skoler, Viborg Idrætsråd, JHF kreds 5, DHF samt Viborg Kommune.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Sport

Lokale atleter skal hyldes i Viborg

Musik og underholdning for at ære de lokale topatleter.

Barndomsvenner med talent for håndbold

Barndomsvennerne Benjamin Jeppesen og Oliver Juhl Refsgaard, begge...

Status hos Stoholm IF Håndbold

Førstehold i problemer, mens andre hold er i top hos Stoholm IF...

Kalkmineløbet arrangerer jubilæumskoncert

Kalkmineløbet runder de første ti år næste år. Det fejres blandt...