Foto: Britta Kristiansen
Gerda Nielsen har altid været glad for den nære kontakt til kunderne. Britta Kristiansen

40 år med egen salon - og snart slut

Gerda Nielsen holder jubilæum, inden hun stopper som frisør

21. November 2016, 13:50

FRISØR I 40 år har Gerda Nielsen været frisør med egen salon i privaten på Højslevgaardsvej i Højslev. Men snart er det slut. Hun klipper sin sidste kunde nytårsaftensdag.

Inden fejrer hun sit 40 års jubilæum. Det sker den 30. november. Denne dag er det nemlig 40 år siden, at hun bød den første kunde indenfor:

Ikke så mini

- Vi havde lige bygget hus dengang. Og så var der en frisør, der stoppede i Nr. Søby. Derfor var der pludselig et behov for en ny frisør. Jeg havde egentlig ikke tænkt at starte op selv på det tidspunkt, men beslutningen blev truffet meget hurtigt, da der viste sig at være et behov, fortæller Gerda.

Og hun har aldrig nogensinde fortrudt, at hun tog beslutningen:

- Faktisk var jeg nødt til at lave salonen lidt større alllerede efter et halvt års tid. Jeg ville jo ikke starte for stort op, hvis det nu ikke gik. Derfor hed stedet også Minisalon - selv om det ikke var så længe. at den rent faktisk var mini, siger Gerda, da vi møder hende til en snak i salonen.

Trofaste kunder

Hun har været utrolig glad for sit arbejdsliv med salonen. Hun har nydt tiden sammen med kunderne:

- Der er faktisk en del, der har været kunder her i alle 40 år. Det har virkelig kendetegnet mine kunder, at de har været meget trofaste. De er også begyndt at begræde, at jeg stopper og går på efterløn, fortæller frisøren.

Tiderne har ændret sig meget, sinden hun begyndte med egen salon. Dengang skulle næsten alle kvinder have lavet permanent. I dag er det kun et fåtal. Dengang kostede en permanent 90 kroner. I dag koster den 670 kroner.

Svensker-hår

Moden har også ændret sig meget gennem tiden - og Gerda har løbende taget kurser, så hun altid var med på, hvad kunderne ville have. Da hun startede var det Abba-frisurer - det såkaldte Svensker-hår. der var moderne. Kort på toppen, langt i nakken.

Men noget af den mode, som Gerda har haft sværest ved at vænne sig til, er den nuværende - hvor mange vil have det pjusket og rodet:

- Som frisør er det jo lidt svært. For man vil jo gerne gøre det så pænt som muligt. Og det er jo ikke nemt, når det skal se pjusket ud, griner hun. Men hun har skam taget det hele til sig.

Sælger huset

Der kommer ikke bare til at ske noget med Gerdas arbejdsliv i det nye år. Også rent privat sker der store ting. For Gerda og hendes mand Kurt har solgt det 262 kvm. store hus i Højslev med fraflytning 1. maj. I stedet skal de flytte ind i et helt nyt 107 kvm. hus, der er ved at blive bygget i nærområdet. Huset kan ikke nå at blive færdigt til tiden, så Gerda og Kurt skal bo i sommerhuset tre måneder. Og så starter et helt nyt kapitel. Kurt har også været selvstændig med smedeforretning - og gik på efterløn for et år siden.

I øvrigt er huset på Højslevgaardsvej solgt til en frisør, så der igen vil være frisør fra adressen.

Imens glæder Gerda sig til sin tredje alder:

- Jeg vil gerne være frivillig. Måske på et hospice. Jeg kan godt lide at hjælpe folk. Jeg kan godt lide at snakke med folk. Det har jeg jo også gjort her. Jeg er jo kommet til at kende utrolig mange mennesker og har hørt alt om deres familier - og de kender min familie, siger Gerda Nielsen.

Tid til at være bedsteforældre

Først og fremmest skal tiden efter arbejdslivet dog komme børnebørnene til gode. De fem børnebørn kan se frem til mere tid sammen med bedsteforældrene, der nyder at få tid til den rolle.

Men de ser nok ikke så meget til Gerda, før til nytår. For fremtil den sidste åbningsdag, regner Gerda med at få travlt:

- Ja, mine faste kunder er allerede ved at booke sig ind, så de lige kan få en sidste gange med, siger hun.

Hun holder uformel reception i anledning af jubilæet.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Lokalt

Senior-træf med yeehah-hatten på

Viborg Kommunes ældre mødte ind til bugnende motionsbuffet

Her har de ikke hørt om regneark

Sparkær modtog lørdag prisen som Årets Lokalområde

Frygt for fiasko endte med rekord

Holdet bag Stoholm Festuge er modtager af Månedens Buket

De måtte brygge ekstra kaffe i Vorde

Der var en overvældende tilslutning til byvandring

Sparkær er Årets Lokalområde 2018

X-faktor fik den til at vippe over til Sparkærs fordel