I dag arbejder Inge Lise Sørensen en del med det daglige bogholderi og månedsopgørelser, men de første mange år var hun apotekets pilletriller

40 år på Stoholm Apotek

Farmakonom Inge Lise Sørensen har den 1. juni 40 års jubilæum på Stoholm Apotek

21. maj 2014, 16:45

Først var hun apotekerassistent, men i dag kalder hun sig farmakonom.

- Sådan hedder det bare i dag. I en vis forstand handler det om det samme, forklarer Inge Lise Sørensen om stillingsbetegnelsen fra dengang, hvor hun for 40 år siden kom som forholdsvis nyudlært apotekerassistent til Stoholm Apotek.

Alligevel erkender hun at jobbet har ændret sig med årene.

- Dengang bestod en stor del af vores uddannelse netop i at lære selv at fremstille medicinen i apotekets eget laboratorium. Det blev mit job i Stoholm, hvor jeg i 1974 startede i det gamle apotek i Vestergade. Laboratoriet lå i kælderen, hvor jeg lavede alt fra piller til salve, teblandinger, stikpiller og øjendråber, så jeg var en pilletriller i den gammeldags forstand, fortæller Inge Lise Sørensen. I mange år var fremstilling af medicin hendes hovedbeskæftigelse og derfor var det begrænset, hvor meget hun dengang ekspederede apotekets kunder.

- De første år måtte vi ikke rådgive og oplyse kunderne om, hvilken form for medicin, de fik udleveret. Dengang skulle vi henvise til lægen, Nu er det jo anderledes. Nu ser rådgivning og information en vigtig del af jobbet, fortæller Inge Lise, som var 17 år gammel, da hun i sin tid kom i lære på Svane Apoteket i Skive.

I 1977 flyttede den daværende apoteker Niels Erik Bach apotek og laboratorium fra Vestergade til Johan Bittmannsvej, hvor han byggede nyt overfor Lægehuset, der var blevet bygget nogle få år tidligere. Her fortsatte Inge Lise Sørensen som den eneste medarbejder med at stå for fremstillingen af medicin.

Gradvist blev piller og tabletter fabriksfremstillet og nu er det mange år siden, at produktionen forsvandt fra apotekerne. Sådan blev det også i Stoholm, hvor Inge Lise de seneste mange år har haft apoteker Jørgen Nørretranders som arbejdsgiver.

Dermed har hun i løbet af sine foreløbige 40 år på apoteket haft fire forskellige arbejdsgivere.

- Selvom apoteket rent fysisk har ligget i Stoholm alle årene, så har det alligevel været fire forskellige arbejdspladser. Hver arbejdsgiver sætter jo sit eget præg, forklarer Inge Lise

Hun synes udviklingen har været enorm. Ikke mindst fra den tid, hvor alting blev skrevet i hånden til i dag, hvor edben har vendt op og ned på tingene.

-IT-udviklingen har været og er stadig en spændende udfordring. Der er altid noget nyt at lære, fortæller jubilaren som er fyldt 61 år men som endnu ikke har nogen planer om at lægge op.

Inge Lise Sørensen er den sidste af de nuværende medarbejdere, som startede på apoteket, da det lå i Vestergade.

- Hun har det store overblik og så er hun en yderst værdifuld medarbejder, lyder skudsmålet fra apoteker Jørgen Nørretranders.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Erhverv

JM Autoteknik får ny adresse

Jens Mortensen rykker ind i det gamle Kaj´s Autoimport i Nr. Søby

Åbent hus i biogassen

Iglsø Agro og Biogas A/S tiltrak mange gæster, da det nye biogasanlæg...

- Jeg vil ikke bare gøre toiletter rene

Østfjendshallen og cafeteriet skal være byens samlingssted

Ny kvinde på holdet hos tandlægerne i Højslev

Det tager den tid, det nu skal tage, når man går til tandlæge i...