Foto: Arkivfoto
Køernes forårsfest plejer at være et stort tilløbsstykke og trækker et stort publikum.

450 økologiske køer lukkes på forårsgræs i Tastum

Søndag den 15. april er det Økodag og dermed dagen, hvor familier over det ganske land kan opleve køerne blive lukket ud på græs efter en lang vinter på stald.

10. April 2018, 11:55

Efter et enkelt års pause er der igen Åben Gård på Økodagen hos Svend Otto og Carina Søgård på Nygaard på Vestre Skivevej ved Tastum.

Siden 1980 har Nygård været deres hjem og arbejdsplads. Parret har altid haft fokus på dyrevelfærd og miljø og i 1996 omlagde de bedriften til økologi, for at få lov til at føre deres visioner ud i livet.

Parrets yngste søn, Thomas på 29 år, er uddannet landmand og bor på nabogården for med tiden at overtage Nygård efter sine forældre. Til det daglige arbejde med de økologiske jerseykøer får familien desuden hjælp af Kristian, Line, Dima, Lars, Viktor, Heidi og skoledrengen Joakim.

På Øko-dagen lukkes alle køerne på græs og byder dermed op til dans præcis klokken 12.00. Derudover vil der være masser af sjov for både børn og voksne og med mulighed for at smage på gårdens mælkeprodukter. De mindste gæster kan lege i halmhoppeborg, klappe gårdens kalve og være med i en gættekonkurrence sammen med de voksne.

Der er også mulighed for at spise sin medbragte frokost på en dag, hvor også gangbesværede, rullestolsbrugere og klapvogne kan finde gode muligheder for at komme omkring.

Her i lokalområdet er der også Åben Øko-gård på Hagens Mølle nord for Skive og på Havredal Praktiske Uddannelse ved Karup.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Det Sker

Ok med Sankt Hans bål

Hekse i Viborg Kommune skal alligevel ud og flyve Sankt Hans aften....

Hærvejsmarchen fylder 50 år

Alle sejl er sat til ved Hærvejsmarchens 50 års jubilæum.

Burhan G åbner Snapsting

To store musiknavne åbner årets Snapsting på Nytorv i dag .

Kreative kvinder og vilde blomster i Mønsted

Området ved det gamle Kalkværk ved Mønsted Kalkgruber får søndag den...

Vikingekvinder styrer i årets Billingespil

Rebelske og snedige vikingekvinder tager styringen i dette års...

Tag med på bustur gennem Skjern Enge

Der venter en naturoplevelse lidt udover det sædvanlige, når Fjends...