Dette syn kommer alligevel ikke til Romlund. Et flertal i byrådet har sagt nej til nye møller. Arkivfoto

Alligevel ingen møller ved Romlund

Et flertal i byrådet har nu sagt nej til det vindmølle-projekt, som har været undervejs for et område ved Romlund. Det skete på et byrådsmøde i den forgangne uge.

24. November 2014, 07:00

Meningerne var mange og delte, da politikerne diskuterede møllerne.

Søren Gytz Olesen fra SF kaldte det en dårlig dag for kommunen, når der blev sagt nej til projektet. Gudrun Bjerregaard (V) fra Løgstrup på den anden side har hele tiden været imod projektet i Romlund og var glad for, at det blev forkastet:

- Jeg mener, at man skal sætte vindmøller ude i havet og ude i områder, hvor det ikke generer dyr og mennesker, sagde hun på byrådsmødet.

Enhedslistens Flemming Gundersen mente, at projektet skal gennemføres:

- Hvis man ikke kan gennemføre projekter, der ligger på velegnede steder i kommunen, hvor skal man så, spurgte han på mødet - og Søren Gytz Olesen (SF) sagde:

- Jeg forstår ikke, hvorfor man ikke vil genneføre et projekt, der overholder alle krav og regler. Hvor skal vi stille vindmøller op, hvis ikke på de steder, der er velegnede til det, spurgte han og mindede om alle de mange timer, som forvaltningen på kommunen har brugt på arbejdet med vindmølle-planer.

Johannes Vesterby (V) mente på sin side slet ikke, at der skal opstilles flere vindmøller i kommunen og var imod, at man laver nye vindmøllerplaner i Viborg Kommune. Derfor stemte han imod punktet.

Flemming Gundersen (Enh) mener, at partierne i byrådet er løbet fra vindmølleplanerne, der var kendt før valget.

- For os vejer hensynet til mennesker altid højere. Vi er principielt for grøn energi og møller, men ikke hvor de generer mennesker, lød det fra Anne Mette Engbæk Schmidt (K).

Socialdemokraternes Per Møller Jensen glæder sig over, at man i Klima og Miljøudvalget i kommunen stadig vil forsøge at finde velegnede områder for alternative energiformer - og også han var imod møllerne i Romlund.

Punktet vedrørende møllerne i Romlund blev sendt til afstemning under byrådets møde - og 27 medlemmer af byrådet stemte for at opgive møllerne, mens tre (Flemming Gundersen, Søren Gytz Olesen og Johannes Vesterby) stemte imod punktet.

Ønsker man at se og høre hele debatten, findes den på web-tv fra byråfdsmødet.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Lokalt

Fuld sol over Stoholm på en Towli Torsdag

Høje aftentemperaturer, strålende sol, grillmad og kolde fadøl. Så...

Kommende redaktør på Fjends Folkeblad

Journalist Henrik Bagge bliver ny lokalredaktør på Fjends Folkeblad.

Så har Vridsted fået sin dele-bus

9-personers bus kan nu køre borgerne ud i det fri

Løgstrup skole skal have ny leder

Frem til den 24. maj kan interesserede søge stillingen som ny...

Kongenshus Efterskole må lukke

Kongenshus Efterskole er begæret konkurs og må lukke omgående.

Cykelsti til Birkesø næsten færdig

Cykelstien til Birkesø forventes helt klar om en uge eller to. Man må...