Her lokker f.v. konditor Maibritt Lieding Bech og bagerlærling Linea Fonvig med konditorkager til weekenden.

Bagerens konditorkager går som varmt brød

Bager Nørgaard i Stoholm har ansat en uddannet konditor og foreløbig har mange haft lyst til at sætte den søde tand i lækkerierne.

15. April 2016, 13:45

 Kunder hos Bager Nørgaard i Stoholm har på det seneste kunnet beundre de mange lækre konditorkager, der står og frister bag glasruderne i butikken.

Bag de smagfulde kreationer står 26-årige Maibritt Lieding Bech, uddannet konditor og netop ansat i Stoholm. Dermed har butikken for første gang fået en konditoruddannet bager med i staben.

- Vi syntes, det kunne være sjovt at prøve, om der er basis for konditorkager, og om folk vil begive sig afsted efter en rigtig god kage. Men vi må sige, at kagerne er blevet vældig godt modtaget. Ikke mindst de lækre weekend-kager går som varmt brød, fortæller bagermester Poul Nørgaard.

Maibritt er udlært som konditor hos Doktorbageren i Viborg og fulgte med over, da bageriet blev en del af Lagkagehuset. Hun bor i Stoholm og har dermed ikke langt til arbejdet, hvor hun trives med at have stor medinflydelse på de kager, hun sætter i værk.

Ikke mindst lanceringen af de lidt større weekendkager til 5 - 6 personer er faldet i kundernes smag. Bananroulader, jordbærtærter og cheesecake er på det sidste gået i en lind strøm over disken og i Bededagsferien lanceres en lækker chokoladeroulade med bund af chokolade og ovenpå en lys chokoladecreme.

Store festkager

Efter 5 - 6 år som konditor har Maibritt også stor erfaring med at lave specialkager.

- Jeg kan rigtig godt lide udfordringen og har lavet mange bryllupskager, kager til barnedåb og runde fødselsdage, så nu håber jeg selvfølgelig også at fjandboerne får lyst til at prøve dem, siger Maibritt.

Selvom hun elsker at lave konditorkager så er hun pudsigt nok ikke selv den store kagespiser.

- Men kager er det jeg er bedst til. Jeg laver sjældent almindeligt bagerbrød, fortæller hun.

Gærbrød, morgenbrød og hvad der ellers hører sig til i en bagerbutik er til gengæld noget af det som butikkens bagerlærling Linea Fonvig fra Stoholm ved noget om. Netop hjemvendt med topkarakterer fra sit tredje skoleforløb til uddannelsen som bager lover det dermed godt for spindesiden i bageriet, hvor der også er tre mandlige ansatte.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Detail

Drengedrøm er gået i opfyldelse

Onsdag den 1. november er Mikkel Andersens første dag som selvstændig...

Ny købmand for Spar i Stoholm

22-årige Mikkel R. Andersen fra Nr. Søby har købt Spar-butikken i...

Købmandsbutikken i Sparkær runder sit første år

Søndag den 1. oktober er det lige nøjagtigt et år siden, Sparkær...

Mønsted messe næsten udsolgt

Søndag den 24. september lægger Østfjendshallen i Mønsted igen...

Spar-købmand stopper i Stoholm

Jørgen Pedersen, daglig leder af købmandsbutikken Spar Stoholm, siger...

Butikker i Stoholm går til valg på den lokale handel

Stoholm er en af Viborg Kommunes ni byer, som i den kommende tid...