Foto: Privatfoto
To unge håndboldtalenter med rødder i Stoholm Håndbolden, fv. Oliver Juhl Refsgaard og Benjamin Jeppesen

Barndomsvenner med talent for håndbold

Barndomsvennerne Benjamin Jeppesen og Oliver Juhl Refsgaard, begge 16 år og fra Stoholm, har mindst to ting til fælles: De brænder for at spille håndbold - og så har de talent for det.

31. December 2017, 07:00

Det er der også andre, der mener, eftersom både Benjamin og Oliver i november var udtaget til at deltage i Dansk Håndbold Forbunds talenttræning, der denne gang foregik hen over en hel weekend i Stoholm Fritids-og Kulturcenter. Deltagere var omkring 40 talentfulde unge håndbold- spillere, der alle har en fælles drøm: - At komme på U18 landsholdet.

For Oliver blev drømmen pludselig meget konkret, da han efterfølgende blev udtaget til landsholdets U18 bruttotrup. Der trænes her i starten af januar, hvor der spilles 2 landskampe mod Holland og dermed mulighed for at Oliver kan få en debut i den rød/hvide trøje.

- Jeg er meget målrettet omkring min håndbold. Derfor har jeg heller ikke været med til en fest med vennerne siden august i år. Nytåret bliver også stille, da jeg jo skal være klar til landskampene i januar, fortæller Oliver.

Han  startede med at spille håndbold i Stoholm, da han var ganske lille. Det samme gjorde barndomskammeraten Benjamin Jeppesen. De to er stadig bedste venner og spillede på et tidspunkt sammen i Skive FH, før deres håndboldveje skiltes.

I dag er Benjamin igang med at uddanne sig til murer og spiller i øjeblikket håndbold på U16 holdet i HF Mors.

Ved talentstævnet i Stoholm lykkedes det ham ikke i denne omgang at blive udtaget til landsholdet, men det vælter ikke Benjamins verden.

- Det har jeg det sådan set fint nok med. Men det er da stadig væk min drøm at ende dr. Det har det altid været, fortæller Benjamin, som i øjeblikket bruger 8 - 9 ugentlige timer på træning i klubben i Nykøbing.

Læs hele artiklen om Benjamin og Oliver i Fjends Folkeblad i uge 1

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Sport

Stoholm-atlet udtaget til VM i Finland

Stoholm er repræsenteret ved VM U20 i næste uge i Finland

Mange point hentet til lokal rallykører

Der blev hentet mange point til lokalt rallyteam.

Imponerende indsats af Stoholm IF- Fodbold

Showkamp Stoholm IF (serie 2) - Skive IK (2. division) 0-1 (0-1)

Mandeløb med hygge og god stemning

Smuk sommeraften med en god løbetur i naturen omkring Sparkær,...