Foto: Privatfoto
To unge håndboldtalenter med rødder i Stoholm Håndbolden, fv. Oliver Juhl Refsgaard og Benjamin Jeppesen

Barndomsvenner med talent for håndbold

Barndomsvennerne Benjamin Jeppesen og Oliver Juhl Refsgaard, begge 16 år og fra Stoholm, har mindst to ting til fælles: De brænder for at spille håndbold - og så har de talent for det.

31. December 2017, 07:00

Det er der også andre, der mener, eftersom både Benjamin og Oliver i november var udtaget til at deltage i Dansk Håndbold Forbunds talenttræning, der denne gang foregik hen over en hel weekend i Stoholm Fritids-og Kulturcenter. Deltagere var omkring 40 talentfulde unge håndbold- spillere, der alle har en fælles drøm: - At komme på U18 landsholdet.

For Oliver blev drømmen pludselig meget konkret, da han efterfølgende blev udtaget til landsholdets U18 bruttotrup. Der trænes her i starten af januar, hvor der spilles 2 landskampe mod Holland og dermed mulighed for at Oliver kan få en debut i den rød/hvide trøje.

- Jeg er meget målrettet omkring min håndbold. Derfor har jeg heller ikke været med til en fest med vennerne siden august i år. Nytåret bliver også stille, da jeg jo skal være klar til landskampene i januar, fortæller Oliver.

Han  startede med at spille håndbold i Stoholm, da han var ganske lille. Det samme gjorde barndomskammeraten Benjamin Jeppesen. De to er stadig bedste venner og spillede på et tidspunkt sammen i Skive FH, før deres håndboldveje skiltes.

I dag er Benjamin igang med at uddanne sig til murer og spiller i øjeblikket håndbold på U16 holdet i HF Mors.

Ved talentstævnet i Stoholm lykkedes det ham ikke i denne omgang at blive udtaget til landsholdet, men det vælter ikke Benjamins verden.

- Det har jeg det sådan set fint nok med. Men det er da stadig væk min drøm at ende dr. Det har det altid været, fortæller Benjamin, som i øjeblikket bruger 8 - 9 ugentlige timer på træning i klubben i Nykøbing.

Læs hele artiklen om Benjamin og Oliver i Fjends Folkeblad i uge 1

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Sport

Nyt nederlag til Stoholm - nu venter gyser

Lørdagens bundkamp mod Thisted bliver forbudt for børn

Cykelcrossere pløjer Lånum op

Fart, mudder og ræs! Sportspladsen i Lånum danner rammen om...

Prøveskydning på Skytternes Dag

Fjends Skytteforening inviterer til åbent hus lørdag

Stoholm tabte klart til topholdet

Skarpe sallingboere kom, så og sejrede

Flyvende Peder T. danmarksmester igen

Peder T. Jensen fra Romlund har vundet DM i rallycross for 10. gang

Stoholm Atletik holdt medaljefest i rekordregn

20 unge atleter gjorde Stoholm ære til Nordvestjyske Mesterskaber