Foto: Fjends Folkeblad
Benjamin har flere kameraer og adskillige objektiver som han bruger næsten hver dag. Fjends Folkeblad

Benjamin er tosset med at fotografere

Benjamin Christensen fra Sparkær bruger det meste af fritiden på at fotografere. Drømmen er at blive pressefotograf.

08. Juni 2016, 15:10

 Du har måske allerede mødt ham, hvis du har været på pletten ved lokalkampe eller andre sportsbegivenheder i lokalområdet.

22-årige Benjamin Engberg Ramsdahl Christensen fra Sparkær er nemlig her og der og alle vegne. Ikke blot skyder han et hav af billeder, når det er lokale børne- og ungdomshold, der spiller. Han er også på plads ved kampe i Viborg FF og Viborg HK eller som i disse dage, hvor der er kvindelandskampe i fodbold. Han er der som amatørfotograf og han er vild med det.

Benjamin tager også fotos ved trafikulykker og brande, events , konfirmationer og bryllupper og 

han lægger ikke skjul på, at den ultimative drøm er et liv som pressefotograf. Også her på avisen har vi ved flere lejligheder bragt nogle af hans fotos i forbindelse med en begivenhed.

- Jeg har interesseret mig for at fotografere lige siden, jeg var 15 år gammel, hvor jeg købte mit første spejlreflekskamera, fortæller Benjamin. Han er i øjeblikket i gang med en uddannelse til service-assistent, men bortset fra kæresten i Brønderslev, så bruges stort set al fritid og alle penge på at fotografere. I dag har Benjamin op til flere kameraer og adskillige objektiver, der bruges flittigt, når han er ude i marken.

Den unge amatørfotograf lægger jævnligt fotos op på sin facebook-side BenjaminChristensenFoto, hvor alle kan gå ind og kigge. Hans hjerte banker nemlig meget for kunne glæde andre med et foto.

- Det er det bedste, jeg ved. At kunne gøre andre mennesker glade, sådan som det var tilfældet, da jeg ved Søndersø-løbet fornylig valgte at rette mit fokus mod deltagerne i handicapløbet. Dem er der jo ikke så mange, der fotograferer, og de blev rigtig glade da jeg sendte billederne til dem, fortæller Benjamin.

Ind imellem er det også blevet til lidt salg af fotos til billedbureauet Scanpix via en samarbejdspartner i Silkeborg og Benjamin kan desuden hyres som fotograf ved privatfester og andre begivenheder. Men foreløbig er det primære mål at vise, hvad han står for rent foto-mæssigt. Så må det andet komme med tiden.

Drømmen om at blive fotograf

Uddannelsen til service-assistent er ikke det endelige mål i arbejdslivet for Benjamin. Han har en drøm om at starte på fotografuddannelsen på medieskolerne i Viborg til næste sommer og som sagt er det ultimative mål et arbejde som pressefotograf. Han ved at konkurrencen er hård, men det er det han brænder for.

Derfor har Benjamin også kontaktet de lokale dagblade, hvor han har fået ja til at snuse til jobbet i nogle dages praktik hen over sommeren. Det glæder han sig til.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Lokalt

Og så blev der tændt op i bålet

En flok friske børn prøvede i går at være spejder for en dag i...

Privilegeret konge af Mønsted Kro

Frank Kudal holder fast i at være gammeldags i ordets bedste betydning

Trusser med dyreprint: Modeshow for sjov med Cirkelines

268 kvinder var til modeshow i Løgstrup

Ja nemlig ja! Stoholm asfalteret torsdag

Der er nu åbent for gennemkørsel ad Vestergade og Nørregade