Besøg i Daugbjerg Kalkgruber skuffede

Else Østergaard Petersen, Lånumvej 53, 7850 Stoholm skriver:

23. Oktober 2015, 15:30
Af Else Østergaard Petersen, Lånumvej 3, 7850 Stoholm

I Skive folkeblad mandag den 19. oktober læste jeg artiklen som omhandlede Mønsted og Daugbjerg kalkgruber, som fejrede skolernes efterårsferie med Halloween tema. Det er virkelig glædeligt at mange har besøgt vore lokale seværdigheder I uge 42.

Jeg besøgte sammen med mine to børnebørn Daugbjerg kalkgruber fredag I uge 42. Vi kommer I gruberne 1 - 2 gange om året; men det var første gang vi var der I efterårsferien. Vi havde alle tre store forventninger til besøget med Halloween tema og havde også taget lommelygter med i håb om at kunne se flagermus.

Et enkelt græskar bød os velkommen ved indgangen. Vi købte billet ( har aldrig tidligere oplevet at komme til en dansk attraktion med personale som taler engelsk og ikke hverken taler eller forstår dansk ).

Så gik vi under jorden, vi fandt ret hurtigt nogle flagermus som havde påbegyndt deres vintersøvn; men endnu ingen græskar!!!!! Efter ca. 1time forlod vi igen de underjordiske gange og kunne konstatere, at Halloween-tema I Daugbjerg kalkgruber bestod af ET græskar, ej heller levende lys!!!

Under besøget mødte jeg et ældre ægtepar som havde håbet at få svar på nogle spørgsmål efter besøget under jorden ; men da de ikke talte engelsk var dette ikke muligt, på grund af at personen som stod i kiosken ikke forstod eller talte dansk. Heldigvis kunne jeg svare på nogle af deres spørgsmål.

Et andet hold besøgende med børn gav udtryk for, at der ikke var åbent, da de ankom kl. 10.00 ( åbningstid 10 - 16 ). Desuden var skuffelsen over den manglende Halloween hygge / uhygge stor.

Kære leder af Daugbjerg kalkgruber: Kom nu ind i kampen for at få turister til egnen. Omgivelserne er jo fantastiske og med interesse, fantasi og energi så skulle det ikke være så svært.

Trist, at alt hvad de tidligere forpagtere har opbygget gennem mange år for at gøre Daugbjerg kalkgruber et attraktivt område at komme for turister og lokalbefolkningen nu er for nedadgående!!!!

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Lokalt

De fine, de fremmede og de forarmede

Fortidens livsnydere og syndere. Mad, klæder, håndværk, fællesskab,...

26 år er gået i fisk

Det er 29 år siden Søren far, Jørgen Mikkelsen, startede fiskesøen...

Kun få solgte byggegrunde i Fjends

Selvom det her i 2018 overordnet set går rigtig godt med salget af...

Børn tog grydeskeen i egen hånd

13 lokale børn var i skoleferiens første uge på madskole i Stoholm.

Håber på økonomisk håndsrækning til renovering

Med status som privatejet attraktion er det svært for ejer Anita...