Jacob Nielsen er ved at lægge sidste hånd på en ordre på 11 kviste

Blik for de gode løsninger

Hos blikkenslager Jacob Nielsen, der driver Iglsø Blik i Lånum, har der på det seneste hersket travlhed med at bygge kviste. Ikke mindre end 11 eksemplarer er det blevet til af de såkaldte saddeltagskviste. De skal alle bruges til et større renoveringsprojekt på Nytorv i Viborg og nu er de fleste ved at være klar til at blive sendt hjemmefra.

19. Marts 2016, 08:00

- Kvistene fremstiller vi herhjemme på værkstedet, hvor vi også beklæder sider og tag med zink, der er total vedligeholdelsesfrit materiale og som kan holde i rigtig mange år, fortæller Jacob Nielsen.

Som blikkenslager oplever han, hvordan zink er et af de materialer der er blevet stadig mere populært gennem de seneste år. Udover gråt findes det nu også i forskellige farver som sort, blå, rød og grøn.

Udover mester selv er der også 2 svende og 1 lærling ansat i firmaet på Smutvej ved Lånum. De har alle nok at se til. Faktisk så meget at Jakob godt kunne tænke sig at få en voksenlærling.

- Men det er åbenbart svært. Jeg har ledt længe, forklarer Jacob, der selv oprindeligt er udlært som smed og senere kom i lære som voksenlærling hos sin far, Ejvind Nielsen.

Ejvind startede firmaet for cirka 45 år siden, dengang som enkeltmandsfirma i lokalområdet. Det blev senere til et I/S, da Jacob kom med i firmaet for nogle år siden og i dag er det udelukkende Jacob som ejer Iglsø Blik.

- Jeg vender da stadig nu og da nogle ting med min far. Det kan være godt med en sparringspartner i visse situationer, forklarer Jacob.

Iglsø Blik udfører alle former for blikkenslageropgaver for såvel private som for erhverv og institutioner med flere.

Alu-beklædning på huset

Er man træt af at male træværk på sit hus kan det være en rigtig god ide at bbeklæde det med aluminium i stedet for træ. Alu beklædninger kan bruges mange steder på huset som for eksempel på facade, stern og skorstene,

- Vi har netop beklædt sternen på nogle huse på Bakkevej i Stoholm med aluminium. Det er et vedligeholdesesfrit materiale, som vi kan bukke og forme som vi vil og så er det gevaldig slidstærkt med 40 års garanti. Vasker man på et tidspunkt overfladen med omgang auto-shampo bliver den som ny at se på igen. Det er alt hvad der skal til, fortæller Jacob.

Alu-beklædningerne kan fås i alle regnbuens farver.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Erhverv

JM Autoteknik får ny adresse

Jens Mortensen rykker ind i det gamle Kaj´s Autoimport i Nr. Søby

Åbent hus i biogassen

Iglsø Agro og Biogas A/S tiltrak mange gæster, da det nye biogasanlæg...

- Jeg vil ikke bare gøre toiletter rene

Østfjendshallen og cafeteriet skal være byens samlingssted

Ny kvinde på holdet hos tandlægerne i Højslev

Det tager den tid, det nu skal tage, når man går til tandlæge i...