Foto: Charlotta Miranda-Dam
Som EUX-landbrugsstuderende går man på Viborg Gymnasium og Asmildkloster Landbrugsskole samtidig. Pressefoto Charlotta Miranda-Dam

Bliv EUX-landbrugsstudent i Viborg

På Viborg Gymnasium & HF kan man udover den almene studentereksamen, HF-student og Visuel HF-student også blive EUX-student.

08. Januar 2016, 11:15

Sidstnævnte sker i et samarbejde med Asmildkloster Landbrugsskole og fører til en uddannelse som EUX-landbrugsstudent.

EUX-landbrug er det nyeste skud på uddannelsesstammen på Viborg Gymnasium & HF. EUX-eleverne får både en adgangsgivende ungdomsuddannelse og bliver faglærte landmænd. I sommeren 2016 bliver de første 26 elever færdige med den 4-årige uddannelse og bliver dermed de første EUX-landbrugsstudenter i Danmark overhovedet.

Eleverne går på begge skoler samtidig - og får dermed både del i kostskolemiljøet på Asmildkloster og i ungdomsuddannelsesmiljøet på Viborg Gymnasium & HF.

Uddannelsen er en vekseluddannelse, hvor der veksles mellem praktik og skoleophold - og indtil nu er det lykkedes for alle elever på uddannelsen i Viborg at få en praktikplads, hvilket praktikvejleder Elin Maagaard på Asmildkloster Landbrugsskole mener, skyldes at det er nogle fokuserede elever, der kommer fra EUX-uddannelsen og at landmændene gerne vil være med til at uddanne fremtidens landmænd.

Infoaftener på skolerne

Begge skoler byder indenfor til interesserede elever og deres forældre: Viborg Gymnasium & HF: Tirsdag den 12. januar, hvor der ud over EUX bliver orienteret om alle fire uddannelsesretninger på skolen: STX, HF, Visuel HF og altså EUX-landbrug.

På Asmildkloster Landbrugsskole er det torsdag den 14. januar, hvor det er muligt at høre om grundforløb, studenterforløb, lederuddannelsen og altså EUX-landbrug.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten