Foto: Britta Kristiansen
Her starter cyklisterne og kører ud på otte kilometer i sommervarmen.

Fuld gang i lokaldysterne

En sjov aften, hvor man får rørt sig og kommer hinanden ved. Sådan kan man beskrive lokaldysten

28. maj 2018, 13:40

Lokaldysten er en måde at få Hærvejsløbet i Viborg ud i lokalsamfundet. Dysten afholdes i forsommeren som en række lokale arrangementer, hvor motion, samvær og fællesskab er i højsædet. Lokaldysten afvikles i samarbejde mellem lokale foreninger og Kultur & Udvikling i Viborg Kommune.

Hvor lokaldysten mest handler om at røre sig og være sammen med sine medmennesker - så er der også en gulerod. Nemlig at det lokalsamfund, der i forhold til indbyggertal, får løbet, cyklet og gået flest kilometer, tjener 10.000 kroner til fællesskabet.

Fredag aften gjorde man et flot forsøg på at slå rekorden i Knudby. Med Annette Bernsbo Uhre som super aktiv frontperson, fik hun sat godt gang i folk fra både Knudby, Kvols og Kvosted, som glad og gerne kastede sig ud på de tre ruter efter opvarmningen.

For hver rute, man klarede, fik man et elastik-armbånd. Det afleverede man så i en kasse ved målstregen. Og på den måde kan man til sidst tælle sammen og finde en vinder.

I Knudby arbejdede man først hårdt for fællesskabet med rigtig mange runder - og siden sluttede man meget fortjent af med suppe, pølser, sodavand og en stille øl i hinandens selskab i det flotte vejr.

Der er lokaldyst i Løgstrup den 7. juni og i Kjeldbjerg den 8. juni. Lokaldysten startede i år i Ravnstrup den 16. maj og skal i alt besøge 15 byer i Viborg Kommune.

Vinderen bliver afsløret til Snapsting.

Sidste år blev der tilbagelagt ikke færre end 30.600 kilometer i 11 byer, der deltog. Og med 15 deltagende byer i år, så kan man forvente endnu flere kilometer tilbagelagt af lokale borgere.

Se billeder fra lokaldysten i Knudby her

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Lokalt

Indianerprojekt bygger bro mellem dagpleje og børnehave

Sparkærs dagplejebørn var med på sidelinjen, da børnehaven Søløven...

Tilbud om ferieophold for demente i Viborg Kommune

Viborg Kommune har nu et åbent tilbud til borgere, der lider af...

To præster til lokale sogne afsløres

Viborg Domkirke danner ramme om ordinationen af nye, lokale præster

Nye lokaler - og et skarpt hjørne

Fredag den 22. juni inviterer statsautoriseret revisor i Stoholm...

Anlægsarbejdet i Stoholm starter på mandag

Byens borgere og alle andre, som det næste års tid, færdes i...