Foto: Privatfoto
Ole Utoft har en meget stor viden om den kendte maler Rasmus Christiansen, som gennem mange år var sommergæst i Hjarbæk.Privatfoto

Generalforsamling og foredrag om maleren Rasmus Kryds fra Hjarbæk

Lokalhistorisk Forening for Løgstrup og Omegn afholder torsdag den 19. april generalforsamling i Løgstrup-Hallen.

05. April 2018, 15:25

Det er et meget spændende år for den Lokalhistoriske Forening, der flytter i nye lokaler i den gamle børnehave Myretuen. Lokalerne er blevet renoveret og er klar til at modtage besøgende i den ugentlige åbningstid eller efter aftale. Dermed har Løgstrup fået et rigtigt Lokal-Arkiv.

Foredrag om en sommergæst i Hjarbæk

Efter generalforsamlingen holder lokale Ole Utoft foredraget En sommergæst i Hjarbæk, der er en billedfortælling om den kendte tegner og maler Rasmus Christiansen. Han levde i årene 1863 til 1940 og illustrerede et utal af bøger og blade. Hans historiske anskuelsestavler var kendt af alle skolebørn. Rasmus Christiansen var den jyske bondedreng og malersvend, som tog til København og blev et anerkendt medlem af det københavnske kunstmiljø. Som tegner på Politiken gjorde han stor lykke som landets første teatertegner. Landbohistoriske forhold havde hans særlige interesse. Flere lange serier af malerier og akvareller med disse motiver har siden begyndelsen af 1900-årene været meget brugte undervisningsmidler. De fleste af disse billeder kan i dag ses på dansk Landbrugsmuseum på Gl. Estrup. Uniformer og militærhistorie var ligeledes en del af hans motivkreds.

I 1915 opdagede Rasmus Christiansen egnen omkring Hjarbæk Fjord. Derefter kom han hver sommer resten af livet og malede fjordens landskaber med dens sortbrogede køer, som han havde en særlig kærlighed til. På Viborgegnen husker man ham stadig som Rasmus Kryds og Ole Utoft, der selv har boet i Hjarbæk i mange år, er specialist i Rasmus Christiansens liv og værk.

Bestyrelsen håber, at mange har lyst til at deltage i arrangementet, der er gratis for medlemmer men også alle andre er meget velkomne mod en mindre entr.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Det Sker

Vestfjends i den lyserøde førertrøje

Serveringen foregår i kilt, når tøserne bag Pink Party gentager...

Det er fandme uhyggeligt du!

Husk ekstra underbukser, når du tager til halloween i Daugbjerg...

Minder, mokka og marmorkage

Minderne har man da lov at have. Men man har også lov til at dele dem.

Spænd forklædet: Fars Køkkenskole kommer til Vridsted

Voksne mænd og deres børn holder fri fra mor, mens de laver mad sammen

Rabalderstræde: Smukke Møller rocker Østfjendshallen

Frank Mikkelsen har med gode venners hjælp i hast stablet en koncert...

Mindfulness i Kobberup Kirke

Få pulsen i bund, og tænd et lys for en, du holder af