Godt nyt for pensionister

Ny planlov giver pensionister lov at bo i sommerhuset hele året

10. Juli 2016, 07:00

 Regeringen har i netop offentliggjort en aftale indgået med et flertal af Folketingets partier om en revision af Planloven. Blandt de mange nye ting er en kraftig revision af reglerne for hvornår pensionister må bebo deres sommerhus året rundt. Efter de hidtidige regler skulle der 8 års ejerskab af sommerhuset til, inden man kunne opnå tilladelsen, men fremover kan den gives allerede efter bare et års ejerskab. Det giver et helt nyt perspektiv på salget af sommerhuse, mener man i Danmarks største ejendomsmæglerkæde, EDC.

- Efter de gamle regler var en pensionisttilværelse i sommerhuset noget der krævede planlægning, idet man skulle købe huset minimum 8 år før, man planlagde at bruge det som helårsbolig. Det krævede naturligvis også en god økonomi at betale husleje til to boliger i 8 år. Men nu kan pensionisterne flytte ind allerede efter et år. Det vil helt sikkert bringe flere i spil som kommende sommerhusejere, siger Kurt Møller fra EDC Ikast.

- Mange mennesker oplever alligevel, at det tager et år at sætte huset i stand, sælge den gamle bolig, pakke sammen og flytte, så reelt har man helt ophævet karensperioden før man kan flytte ind.

De nye regler betyder, at også mennesker med en økonomi der kun rækker til en enkelt bolig, får mulighed for en pensionisttilværelse i et sommerhus.

Med de stigende boligpriser i byerne kan der endvidere vise sig at være et meget attraktivt bytteforhold ved at købe et sommerhus for de, der er på vej ind i en pensionisttilværelse: - Når man kan sælge sin helårsbolig i byen til en god pris og samtidig købe et sommerhus, som ikke har oplevet samme prisvækst, bliver man naturligvis stillet bedre økonomisk, siger Kurt Møller.

De nye regler er aftalt mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Politik