115 udstillere og 569 værker har meldt deres ankomst til forårsudstillingen i Stoholm i næste weekend. ARKIVFOTO

Hidtil største antal værker på forårsudstilling

I år er det 35. gang at Fjends Kunstforening afholder Amatørkunstnernes Forårsudstilling i Stoholm. Det hele foregår i weekenden 12. og 13. marts i Stoholm Fritids- og kulturcenter.

06. Marts 2016, 08:00

Denne gang bliver det med 115 udstillere og 569 tilmeldte værker, hvilket er det største antal værker, der har

været tilmeldt udstillingen på noget tidspunkt.

Kunstforeningen lover et stort, varieret udvalg og med spændende kunst på mange niveauer. Med som deltager er også Fjends Fotoklub, der ligesom sidste år, har en sideløbende udstilling og uden censorernes bedømmelse.

Tema om Flygtninge

Kunstforeningens bestyrelse har som noget nyt valgt at give udstilingen et tema. Temaet

Flygtninge er kun tænkt som et tilbud og altså ikke obligatorisk for at kunne deltage eller for at blive bedømt af censorerne.

Nye censorer

Også dette års nye censorer er yderst kompetente tilopgaven. De har begge en bred erfaring fra praksis og en solid uddannelsesmæssig baggrund. Ruth Kudsk Jørgensen er læreruddannet med billedkunst som linjefag og har været kunstner på fuld tid siden 2004. Tom Juhl er oprindelig uddannet civilingeniør, har en PD i billedkunst og er uddannet i design på arkitektskolen i Århus. Gengangerne blandt censorerne ved årets udstilling er Jonna Jeppesen fra Højslev, Bodil Schmith fra Skive og Kurt Kyed fra Helstrup.

Jonna Jepsen, der driver Kornblomsten i Stoholm, vil også i år beplante forårsudstillingen. Selvom hun ikke deltager som udstiller, har censorerne alligevel flere gange valgt at give hendes udsmykning et anerkendende blåt mærke.

Borgmester i Viborg Kommune, Torsten Nielsen, holder årets åbningstale lørdag, mens Søndagens musikalske indslag er lagt i hænderne på David Davids band.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Lokalt

Og så blev der tændt op i bålet

En flok friske børn prøvede i går at være spejder for en dag i...

Trusser med dyreprint: Modeshow for sjov med Cirkelines

268 kvinder var til modeshow i Løgstrup

Ja nemlig ja! Stoholm asfalteret torsdag

Der er nu åbent for gennemkørsel ad Vestergade og Nørregade

De gode feer på Bøgely

Personalet på Plejecenter Bøgely i Hald er modtager af Månedens Buket