Vammen blev kåret som Årets Lokalområde i 2017. Er det et område vest for Viborg, der skal vinde i år?privatfoto

Hvem skal været årets lokalområde 2018

Jagten går nu ind på at finde det lokalområde, der - som det 11. i rækken - fortjener æren og prisen som Årets Lokalområde i Viborg Kommune.

31. maj 2018, 08:00

 Det bliver i år det nye Landdistriktsudvalg, der nominerer tre kandidater til Årets Lokalområde og efterfølgende besøger kandidaterne samt udpeger den endelige vinder.

Fokus på det gode liv

Formålet med konkurrencen er at fremhæve og anerkende lokalområder, som på forskellig vis har gjort sig særligt bemærket, og Landdistriktsudvalget ønsker at sætte fokus på de mange levende lokalområder, som er med til at gøre Viborg Kommune til et attraktivt sted at bo, leve og opleve.

Formand for Landdistriktsudvalget, Mette Nielsen, siger i forbindelse med konkurrencen:

- I vores mindre byer og landsbyer møder jeg heldigvis rigtig mange ildsjæle, som viser et stort, frivilligt engagement i lokalområderne. Jeg ser frem til at se de mange gode eksempler på det. Forhåbentlig vil mange lokalområder være med til at sætte fokus på det gode liv i vores landdistrikter og deltage i konkurrencen om at blive Årets Lokalområde.

100.000 kr. i præmiepenge

De tre lokalområder, som bliver nomineret, får den 9. september besøg af Landdistriktsudvalget, og den 15. september kan en af Viborg Kommunes byer, bydele, landsbyer eller lokalområder officielt smykke sig med titlen som Årets Lokalområde 2018.

Der uddeles i alt 100.000 kr. i præmiepenge - nemlig en 1. præmie på 50.000 kr. og to 2. præmier 25.000 kr. Alle præmier skal anvendes til almennyttige formål i lokalområdet.

Sådan deltager man

Hvis man vil deltage i konkurrencen, skal man senest den 1. august sende en begrundet indstilling til Landdistriktsudvalget, hvor man fortæller, hvorfor netop ens eget lokalområde skal vinde, samt hvilke projekter i lokalområdet, pengene skal bruges til, hvis man vinder.

Landdistriktsudvalget opfordrer alle byer, bydele, landsbyer og lokalområder i kommunen til at deltage i konkurrencen. Områder, der tidligere har deltaget, er velkomne til at deltage igen.

Konkurrencen annonceres blandt andet her i Fjends Folkeblad og interesserede kan finde indstillingsskema samt læse mere om konkurrencen på viborger.dk

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Lokalt

Skal Årets Lokalområde findes i Fjends?

Både Stoholm og Sparkær er nominerede som Årets Lokalområde 2018 i...

Daisy smed kassen på nummer 96

Husdyrenes svar på Caroline Wozniacki leverede til byfest i...

Hed sommer for brandfolkene i Fjends

Brandmænd på arbejde fik serveret bryllupsmenuen ude på marken.

Hej lille ven, velkommen til skolen

Julie fra 6B tog imod Lucas på 6 år, da han startede på Stoholm Skole...

Svend Præst gjorde det igen

Årets sponsorcykelløb rejste 71.000 kroner i Kjeldbjerg

Stoholm skal have ny præst

Sognepræst i Stoholm og Kobberup Else Kaag Bjerg har fået nyt arbejde.