Foto:
Jonas Holm fra Thy måtte helt til Sjørup Traktor for at finde en læreplads. Nu er han i finalen og dermed blandt landets fire bedste lærlinge indenfor sit felt.

Landets bedste maskinlærling findes måske hos Sjørup Traktor

Jonas Holm, lærling hos Sjørup Traktor, skal på fredag dyste mod tre andre lærlinge om DM-titlen.

21. November 2016, 13:50

Konkurrence Netop nu har Jonas Holm, 23 år og landbrugsmaskinmekanikerlærling hos Sjørup Traktor, travlt med at pudse evnerne af. Om få dage, den 4. og 5. november, dyster han mod 3 andre finalister om at blive Danmarks Bedste Lærling 2016 indenfor sit felt.

- Jeg bruger en del aftener på at læse op på teori-delen. Det tager nok lidt længere tid for mig end de andre, fordi jeg er ordblind. Derfor havde jeg heller ikke troet, at jeg kom i betragtning ved den test, som vi skulle tage på nettet for at kvalificere os til finalen, fortæller Jonas, der er 23 år og lærling på tredje år.

Men Jonas kom i betragtning og selvom han er spændt på udfordringen, så føler han sig klar til opgaverne.

Det var hans faglærer på området på Erhvervsskolerne Aars, der havde opfordret Jonas til at melde sig til dysten og det er blandt andet hans gode evner som problemknuser, der har fået ham med i toppen i konkurrencen.

- Hydraulik og el udgør en væsentlig del, når man skal arbejde med landbrugsmaskiner, så det kræver en god forståelse for de dele for at kunne løse maskin-problemer, mener Jonas,

Kører fra Thy hver dag

Jonas har altid haft lyst til at uddanne til landbrugsmaskinmekaniker men der var langt mellem lærepladserne, da han skulle finde n.

- Jeg søgte forgæves over hele Thy og på et tidspunkt opsøgte jeg også Sjørup Traktor,som dog ikke havde nogen ledig læreplads på det tidspunkt. Men jeg blev skrevet op og fik lærepladsen et år senere, så nu kører jeg frem og tilbage hver dag, fortæller Jonas.

Han er glad for uddannelsen og for sin læreplads.

- Uddannelsen er spændende og så har jeg nogle gode kollegaer og en god arbejdsplads, hvor vi får lov til at få ansvar, fortæller Jonas.

Maskinmekanikerlærlingen makker også i traktorer, når han holder fri. Jonas har netop investeret i en ældre model af en John Deer fra 1991, som han vil til at sætte i stand hjemme i forældrenes garage.

Danmarks bedste Lærling 2016 løber over to dage og består af en række forskellige opgaver på udvalgte landbrugsmaskiner. Alle fire finalister skal igennem opgaverne og der gives point alt efter, hvor godt opgaverne bliver løst.

Finaledagen, lørdag den 5. november, er også tænkt som et åbent hus-arrangement, hvor alle er velkomne. Under konkurrencen kan man komme helt tæt på mekanikken og de fire deltagere , og man kan også via en storskærm følge med i , hvad deltagerne foretager sig, når de fejlfinder og reparerer på de store maskiner.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Erhverv

Mere tid til både helse og garn

Nina Guldhammer, indehaver af Si-Ki Garn og Helse i Stoholm går nu...

Fra jordemoder til bedemand

Bundgaard Begravelse, med en afdeling i blandt andet Stoholm, har...

Modeshow i Løgstrup slog alle rekorder

Ikke mindre end 250 deltagere var mødt op i Løgstrup Hallen for at...

Den lille Entreprenør er blevet større

På få år er bygge- og anlægsfirmaet Den lille Entreprenør i...

Medaljeregn til Stoholm slagter

Stoholm/Viborg Slagter har endnu engang hentet medaljer hjem som et...