Hvert år finder dyr som mus, pindsvin, fugle og katte skjul inde i træbunken. Og ofte når dyrene ikke at flygte fra bålets flammer, før det er for sent

Mange dyr fanges i Sankt Hans-bålets flammer

Det er snart Sankt Hans, og der skal være sang og bål. Desværre er der mange dyr, der fanges i bålets flammer, da de bruger brændebunken som skjul. Bålet bør derfor ombygges inden det tændes, så alle smådyr kan nå at komme ud.

18. Juni 2017, 12:40

Det store Sankt Hans-bål er et ideelt skjulested for mange smådyr, der bruger træbunken til at bygge rede og som gemmested.

Hvert år finder dyr som mus, pindsvin, fugle og katte skjul inde i træbunken. Og ofte når dyrene ikke at flygte fra bålets flammer, før det er for sent. Det er dog ikke nok at tjekke bålet hurtigt for dyr, mener Michael Carlsen, biolog hos Dyrenes Beskyttelse.

Det er let at overse dyrene, da de ofte vil føle sig truede og trykke sig ned mod jorden, så de ikke bliver opdaget. Det er derfor meget let at overse dem inde i bålet. Er der tale om dyreunger, kan mange af dem slet ikke flytte sig, fordi de stadig er for små, siger Michael Carlsen.

Ombyg dit bål inden festlighederne

Dyrenes Beskyttelse anbefaler, at man flytter og genopbygger sit Sankt Hans-bål kort tid før det tændes. På den måde undgår man, at dyrene fanges i flammerne.

Selvom det måske lyder som en omstændelig opgave, så er det nødvendigt, fortæller Michael Carlsen.

Det skulle være en overkommelig opgave at flytte bålet, så længe materialet er samlet. Det kan gøres dagen før Sankt Hans, men det er klart at foretrække på selve dagen. Færrest dyr kommer i fare på den måde.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Det Sker

Rikke Nielsen fortæller i Stoholm

Torsdag den 5. april kommer Rikke Nielsen, tidligere professionel...

Borgermøde om udviklingen af Mønsted

Onsdag den 21.februar afholder Mønsted Lokalråd et borgermøde i...

så skal tønderne have tæsk

Det er fastelavn og det betyder massevis af tøndeslagning og...

Historisk foredrag om jordemødre i Fjends

Magne Juhl, der er dedikeret slægtsforsker og lokalhistoriker, har...