Mange nye udstillere med på forårsudstillingen i Stoholm

Fjends Kunstforening afholder i weekenden 10. og 11. marts den årlige Amatørkunstnernes Forårsudstilling i Stoholm Fritids- og Kulturcenter.

01. Marts 2018, 11:05

Det sker for 37. gang og i år har 125 udstillere fra hele landet tilmeldt 625 værker, hvilket er endnu flere end året før, hvor man havde det hidtil højeste antal tilmeldte værker nogensinde.

- Kunstforeningen har det seneste år fået mange nye medlemmer. Således er 70 af årets udstillere med for første gang, og der bliver også i år tale om en stor og varieret udstilling med spændende kunst på mange niveauer, fortæller foreningens formand Jens Christian Vestergaard.

Ny borgmester og ny censor

Viborgs borgmester Ulrik Wilbek åbner udstillingen lørdag, Herefter går dette års censorer i gang med at vurdere de forskellige værker.

-For at opnå så bred og upartisk en bedømmelse af de udstillede værker som muligt, er der hvert år udskiftninger i censorkorpset. Bettina Winkelmann er dette års nye censor og en yderst velkvalificeret til opgaven. Hun kommer med stor erfaring fra en lang karriere som udøvende kunstner og har også en solid uddannelsesmæssig baggrund, fortæller Jens Christian Vestergaard.

Bettina Winkelmann udgør sammen med gengangerne Bo Gorzelak Pedersen, Kirsten-Marie Hedeland, Ruth Kudsk Jørgensen og Tom Juhl dette års censorteam.

Musikalsk indslag

Caroline Fjerbæk Olsen leverede sidste år det musikalsk indslag på Forårsudstilingen og hun vender tilbage igen i år for at synge og spille.

Caroline Fjerbæk Olsen har sunget og skrevet tekster siden hun var meget lille og i dag er sangskrivning blevet en helt naturlig del af hendes hverdag. Sidste år spillede og sang hun inspireret af musik af nordiske kunstnere som Agnes Obel, Susanne Sundfør og Helgi Jonsson samt et udvalg af sange fra hendes eget repertoire.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Det Sker

Hald borgerforening udskyder årets generalforsamling

Hald Borgerforening har undtagelsesvist udskudt afholdelsen af den...

Landdistriktudvalget kommer til Vridsted

Tirsdag aften den 20. marts kommer kommunens nye landdistriktudvalg...

Fejrer 125 år i topform

Brugsen i Mønsted fylder 125 år men følger stadig med udviklingen.

Game Streetmekka åbner i Viborg på fredag

Skate, street art, parkour, visuals, streetbasket, gadefodbold, dj...

Rikke Nielsen fortæller sin medrivende livshistorie i Stoholm

Den tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen kommer til Stoholm...

Mange nye udstillere med på forårsudstillingen i Stoholm

Fjends Kunstforening afholder i weekenden 10. og 11. marts den...