Foto: Arkivfoto
Ved foredragsaftenen i Mønsted kan man blive klogere på historien bag Finderup Øvelsesterræn, militærets anvendelse, naturen og offentlighedens adgang.Arkivfoto

Naturperle og militær øvelsesplads - hør historien

Der er blandt mange lokale borgere stor interesse for Finderup Øvelsesterræn, da området både er en militær øvelsesplads og en naturperle i Viborg Kommune.

01. September 2017, 10:50

 Der er blandt mange lokale borgere stor interesse for Finderup Øvelsesterræn, da området både er en militær øvelsesplads og en naturperle i Viborg Kommune. 

Derfor har Kurt Mosgaard, bosat i Mønsted sammen med Mønsted Kulturhus taget initiativ til en foredragsaften onsdag den 13. september i Mønsted Kulturhus.

Her kan alle interesserede blive klogere på historien bag terrænet, militærets anvendelse, naturen og offentlighedens adgang.

Også spørgsmålet om forsøget på at genskabe den 2 km lange og 500 meter brede Rosborg Sø vil blive drøftet.

Aftenens foredragsholdere er major Erik Jensen, forfatter til bogen Kasernen der aldrig blev bygget, oberst Bjarne Højgaard Jensen, chef for Jydske Dragonregiment samt chefen for midt- og vestjyske afdeling af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse Kim Leerhøj. Oplægsholder og ordstyrer er Kurt Mosgaard, tidligere chef for Jydske Dragonregiment.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Lokalt

Elnas første ferie i mere end 70 år

Da 88-årige Elna Kjær Pedersen i august tog på ferie i Grenå sammen...

Valgmødet i Løgstrup

LÆSERBREV Jeg var til vælgermøde i Løgstrup i forbindelse med...

Mændene havde deres helt egen aften

Udsigten til stegt flæsk med persillesovs lokkede fredag aften...