Der er stor mangel på faglærte industriteknikere. pressefoto

Ny industritekniker-uddannelse på Mercantec

Der er mangel på faglærte industriteknikere i jern- og metalindustrien som aldrig før. Som en direkte konsekvens heraf udbyder Mercantec her i januar for første gang en ny uddannelse til industritekniker målrettet studenter fra de gymnasiale uddannelser.

04. Januar 2016, 14:50
Af Birgitte Brøgger Dyrberg, bbd@ugeavisen-karup.dk

Industritekniker-uddannelsen tager normalt fire år. Men studenter, der ønsker at tage uddannelsen, har mulighed for at forkorte studietiden til tre år. Det skyldes, at studenter får merit for grundfag som blandt andet dansk, engelsk, matematik og fysik - fag som mange færdiguddannede studenter har taget på minimum C-niveau løbet af deres tre år på gymnasiet eller to år på HF.

- Studenterne har en uddannelsesmæssig baggrund, der betyder, at de har gode forudsætninger for at kombinere håndværksmæssige og kreative evner. De har, så at sige, en række fag og kompetencer i frisk erindring, hvormed de kan kombinere viden om for eksempel innovation og analyse med computerstøttet planlægning og produktion. Kombinationen giver dem en stor fordel på uddannelsen, såvel som på jobmarkedet efterfølgende, siger John Hansen, der er uddannelseschef på Mercantec i en pressemeddelelse. John Hansen pointerer, at selvom uddannelsen er forkortet med et år, skal man som student stadig i praktik i en virksomhed, ligesom man får elevløn under uddannelsen.

Som industritekniker former man maskindele af metal på en drejebænk eller tegner dem på computer, samtidig med at man arbejder med maskiner og produktion i jern- og metalindustrien.

Stor mangel på industriteknikere

Den danske jern- og metalindustri efterspørger arbejdskraft som aldrig før:

- I disse år er der rigtig mange industriteknikere og metalarbejdere, der forlader arbejdsmarkedet for at gå på pension eller efterløn. Allerede nu er der ved at opstå flaskehalse i især flere midtjyske industrivirksomheder.

-Vi har brug for de dygtige unge til at understøtte virksomhedernes konkurrenceevne, og derfor er dette tiltag en rigtig god ide, siger Per Påskesen, der er Forbundssekretær og daglig leder af Uddannelses- og IKT-sekretariatet hos Dansk Metal.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten