Viborg Handelsgymnasium tilbyder, som det første gymnasium i Danmark, en studieretning der fokuserer på jura. privatfoto

Ny jura-studieretning på Viborg Handelsgymnasium

Juralinjen på Viborg Handelsgymnasium er den første studieretning i Danmark, der sætter fokus på en uddannelse til unge, der for eksempel vil arbejde med juridiske opgaver

06. Januar 2016, 09:55

Fra sommeren 2016 tilbyder Viborg Handelsgymnasium, som det første gymnasium i Danmark, en studieretning der fokuserer på jura. Hermed introducerer gymnasiet en direkte vej til de, der i fremtiden ønsker at arbejde med juridiske opgaver og have ansvarsområder i private og offentlige virksomheder. Studieretningen er bygget op omkring en HHX-studentereksamen, hvor jura er tænkt ind som omdrejningspunkt i uddannelsen.

- Det har været naturligt for os, at introducere juralinjen på Viborg Handelsgymnasium, fordi jura allerede er repræsenteret i mange af vores fag, såsom erhvervsret, virksomheds- og international økonomi. Og med en stigende interesse for jurafaget blandt vores nuværende elever, har vi valgt at lave en studieretning, der fokuserer på jura i den daglige undervisning, siger Bo Lykke Fredsgaard, Rektor hos Viborg Handelsgymnasium.

Infoaften den 19. januar

På juralinjen kommer eleverne på Viborg Handelsgymnasium til at beskæftige sig med juridiske opgaver, i tæt samarbejde med virksomheder, offentlige institutioner og skolens samarbejdspartnere. Blandet andet bliver der mulighed for at overvære og følge retssager ved Retten i Viborg og Vestre Landsret.

Juralinjen er målrettet alle der ønsker en fremtid som fx jurist eller advokat. Der er dog frit valg på alle hylder, da studieretningen også giver adgang til mere end 250 forskellige videregående uddannelser på universitetet.

Der er mulighed for at høre mere om studieretningen, når Viborg Handelsgymnasium inviterer til infoaften tirsdag afte den 19. januar.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten