Foto: Privat
4. klasse på Stoholm skole testede håndbold

Overvældende opbakning til håndboldevent

Pyro Engberg Jensen fra Mønsted er en travl mand for tiden

29. August 2015, 09:00

Han er idemanden bag en stor event med skumhåndbold for kommunens mellemtrinselever den 9. september, og her overgår opbakningen fra kommunens skoler langt, hvad initiativtageren og de øvrige folk i styregruppen havde turdet håbe på

- Det er fuldstændig overvældende, fortalte han, da han forleden var i Stoholm for at introducere elever og lærere til reglerne i street handball.

25 skoler ud af 38 inviterede har sagt ja tak til at deltage i en fælles håndbolddag og det betyder, at omkring 2500 elever skal spille sammen og mod hinanden i henholdsvis 6 haller i Viborg og 4 haller i Bjerringbro.

Der er på forhånd lavet et regelsæt og konceptet er blandt andet blevet testet af Mønsted IFs håndboldspillere. Der er også lavet et undervisningsforløb, så skolerne kan få trænet reglerne og spille med den bløde skumbold, inden det går løs den 9. september.

Forleden var det så første undervisningsforløb af flere for 4. klasserne i Stoholm.

Der blev gået til den og der var røde kinder og sved på panden hos deltagerne, msns håndboldformen blev testet.

- Det er rigtig sjovt og så er det rart at vi spiller med en blød bold. Så gør det ikke ondt hvis man bliver ramt. Der er også nogle gode regler med, at vi ikke må puffe til hinanden og så skal vi spille bolden til en anden efter tre skridt og i det hele taget arbejde sammen, fortalte Clara Stenz og Djamilla Stenz fra 4. b i en pause. Ingen af pigerne har prøvet at spille håndbold før, men de synes begge to, at det er sjovere end de lige havde regnet med.

Det overordnede mål med dagen er at give skolerne nye motionsmuligheder, samt få skabt nye fællesskaber på tværs af skolerne. Pyro Engberg Jensen ser da også gode muligheder for, at ideen kan brede sig til andre steder end i Viborg Kommune.

- Konceptet er det første af sin art i landet og vi håber da, at det på sigt kunne blive en pendant til skolefodbolden, fortæller han.

Projektet, der som sagt har rod i initiativet fra Mønsted, er kommet op at stå på baggrund af et samarbejde mellem de 18 håndboldklubber i Kommunen, Viborg Kommunes skoler, Viborg Idrætsråd, JHF Kreds 5, DHF samt Viborg Kommune.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Sport

Pragtmål sikrede SIF-fodbold vital sejr

Fodbold - serie 2 for herrer Stoholm IF - Struer Humlum Fodbold 2-1...

Stoholm Håndbold mangler stadig spillere

Håber på, at mange vil møde op til første træning

Stoholm fodbold tabte igen til Hurup

Fodbold - serie 2 for herrer Hurup IF - Stoholm IF 2-0 (1-0)

Kalkmineløbet sluttede med et brag

Man kan roligt sige, at den tiende udgave af Kalkmineløbet sluttede...

SIF-fodbold tabte topopgøret

Fodbold - serie 2 for herrer Holstebro B - Stoholm IF 2-0 (1-0)