Foto: Arkivfoto
En hårdtslående gut fra sidste års fastelavnsfest i Lånum.

så skal tønderne have tæsk

Det er fastelavn og det betyder massevis af tøndeslagning og udklædning over det ganske land. Selvfølgelig også her i lokalområdet.

10. Februar 2018, 09:00

Fastelavnsweekenden er i gang og rundt omkring i de små hjem er der formentligt pænt travlt med at få ungernes udklædninger på plads til fastelavnsfesten. Der slås Katten af Tønden rigtig mange steder i de kommende dage.  Både privat og ved mere offentlige arrangementer.

Blandt de mange muligheder rent lokalt er der søndag formiddag  fastelavnsgudstjeneste i Stoholm kirke med efterfølgende fastelavnsboller i kirkecentret og tøndeslagning sammen med FDF.  I Lånum skal der også slås katten af tønden. Det sker i forsamlingshuset, hvor Idrætsforeningen også arrangerer  fællesspisning og kaffe med fastelavnsboller til både store og små.

Endelig kårer Stoholm Fritids- og Kulturcenter søndag eftermiddag kattekonge og kattedronning og finder den bedst udklædte, når hele familien inviteres til fastelavnsfest i hallen med tøndeslagning og fastelavnsboller.

I meget gamle dage var katten et symbol på det onde og derfor puttede man levende katte ind i tønden ved fastelavnsfesterne. Sådan er det jo heldigvis ikke mere. Nu er de stakkels katte som bekendt afløst af slik og frugt.

 

 

 

 

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Det Sker

Rikke Nielsen fortæller i Stoholm

Torsdag den 5. april kommer Rikke Nielsen, tidligere professionel...

Borgermøde om udviklingen af Mønsted

Onsdag den 21.februar afholder Mønsted Lokalråd et borgermøde i...

så skal tønderne have tæsk

Det er fastelavn og det betyder massevis af tøndeslagning og...

Historisk foredrag om jordemødre i Fjends

Magne Juhl, der er dedikeret slægtsforsker og lokalhistoriker, har...