Foto: Arkivfoto
En hårdtslående gut fra sidste års fastelavnsfest i Lånum.

så skal tønderne have tæsk

Det er fastelavn og det betyder massevis af tøndeslagning og udklædning over det ganske land. Selvfølgelig også her i lokalområdet.

10. Februar 2018, 09:00

Fastelavnsweekenden er i gang og rundt omkring i de små hjem er der formentligt pænt travlt med at få ungernes udklædninger på plads til fastelavnsfesten. Der slås Katten af Tønden rigtig mange steder i de kommende dage.  Både privat og ved mere offentlige arrangementer.

Blandt de mange muligheder rent lokalt er der søndag formiddag  fastelavnsgudstjeneste i Stoholm kirke med efterfølgende fastelavnsboller i kirkecentret og tøndeslagning sammen med FDF.  I Lånum skal der også slås katten af tønden. Det sker i forsamlingshuset, hvor Idrætsforeningen også arrangerer  fællesspisning og kaffe med fastelavnsboller til både store og små.

Endelig kårer Stoholm Fritids- og Kulturcenter søndag eftermiddag kattekonge og kattedronning og finder den bedst udklædte, når hele familien inviteres til fastelavnsfest i hallen med tøndeslagning og fastelavnsboller.

I meget gamle dage var katten et symbol på det onde og derfor puttede man levende katte ind i tønden ved fastelavnsfesterne. Sådan er det jo heldigvis ikke mere. Nu er de stakkels katte som bekendt afløst af slik og frugt.

 

 

 

 

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Det Sker

Fantastiske lokale fællesskaber

4 ud af 10 i tv-konkurrence er fra Fjends

Birkesøløbet bliver til indvielsesfest

Der er broløb, der er motorvejsløb, og nu er der også cykelstiløb.

Motionister i Mønsted er aktive igen

Fra torsdag står den igen på moderat fysisk aktivitet

Humlebyen Sparkær letter i dag

Der er præmieoverrækkelse til Årets Lokalområde på Billingescenen fra...

Ryst den sammen med Michael O.

Kendis-event for folk med hang til zumba

Kom på besøg på Ørslevkloster Hovedgård

Fjerde generation på familiegården byder indenfor til Åbent Landbrug