Foto: Rolf Konow
En stor særudstilling om Olsen-Bande filmen fra 1970erne har allerede trukket mange tusinde til Viborg Museum i denne sommer

Skide godt, Egon. Olsen Banden på museum

Alle fans af Olsen-Banden kan passende øve skældsord som hundehoveder og hængerøve, skidesprællere og elendige amatører, før de tager på Viborg Museum for at opleve den store særudstilling om de 14 Olsen-Bande film, der fra 1968-1998 blev den måske største succes i dansk filmhistorie.

10. Juli 2016, 17:45

Udstillingen er blevet til på baggrund af Olsen-Bandens eget indre univers. Derfor vil man i udstillingen f.eks. kunne træde ind i Yvonnes stue og sidde ved bordet, hvor så mange af Egons geniale planer er blevet åbenbaret for de tro følgesvende, Kjeld og Benny. På samme vis vil man kunne genkende mange af filmenes højdepunkter gennem filmklip, fotos fra optagelserne, Egon, Kjeld og Bennys kostumer og ikke mindst Yvonnes fine dragter. Hertil kommer en række effekter fra filmene, og mon ikke man også vil støde ind i et pengeskab fra Frank Jger i Berlin undervejs?

Udstillingen tager også gæsten med ind bag filmene og fortæller om deres tilblivelse, men også om den interessante samfundskritik, som de rummer. Ikke mindst med en ret vedholdende latterliggørelse af statens etater. Her får Axel Strøbyes kendte politiuniform naturligvis sin plads.

Udstillingen er Viborg Museums egen produktion og den er siden åbningen i foråret blevet besøgt af mange tusinde besøgende. Og deter noget, der glæder museumschef Brian Wiborg.

Olsen-Banden rører ved noget i os alle. Filmene er mere end blot skæg og ballade. De rummer en dybde med både samfundssatire og referencer til samtidshistorien i 1970erne, som stadig er vigtig for os. Samtidig bliver Olsen-Bandens univers måske også et romantisk til-bageblik for os danskere på et Danmark, som ikke er mere, men som mange drømmer sig tilbage til, siger museumschefen.

Udstillingen om Olsen-Banden kan ses på Viborg Museum frem til den 14. august 2016.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Lokalt

Mange mennesker til messe hele dagen

Nr. Søby Forsamlingshus havde stor søgning søndag

Flere til konfirmandmesse

1800 gæster lagde vejen forbi konfirmandmesse i Nr. Søby

Kvit tobakken før den kvitter dig

LÆSERBREV Vi arbejder hårdt på at få antallet af dræbte i trafikken...

Masser af sjove aktiviteter i vinterferien

Vinterferiens aktivitets-program for børn er nu klar

104 elever spillede skoleskak

Tirsdag eftermiddag blev der i den grad flyttet med brikker på...