Unge med udfordringer kan få IT-uddannelse

Unge med autisme, ADHD og lignende kan tage lokal IT-uddannelse

06. Februar 2018, 12:15

Torsdag  den  15.  marts starter ASpIt Midtjyllland  op på et nyt 4 ugers afklaringsforløb på Skive Handelsskole.   

På AspIT Midtjylland afholdes der afklaringsforløb to gange årligt. En gang i forårssemesteret og en gang i efterårssemesteret.

Afklaringsforløbet er et gratis tilbud til IT interesserede med en diagnose inden for autismespektret. Eleverne kommer til at afprøve elementer fra de tre fagområder i uddannelsen. I faget Teknik arbejdes der med pcer, servere og netværk samt lidt robotteknologi. I faget visualisering arbejdes der med websider og grafisk materiale. I faget softwarekonstruktion skal der udarbejdes små computerprogrammer.

AspIT er en IT-uddannelse for unge mennesker med Autisme Spektrum Forstyrrelse, ADHD og lignende. På AspIT tages der udgangspunkt i den enkelte elev og i uddannelsesforløbet arbejdes der på at udvikle elevens IT-talent i et specielt tilrettelagt forløb, som tilgodeser den enkelte elevs udfordringer. Målet er at eleven bliver godt klædt på til et job i erhvervslivet, både personligt og fagligt. AspITs målsætning er at 80% af eleverne skal være i job eller tilmeldt videreuddannelse på dimissionsdagen.

Interesserede skal rette henvendelse til deres UU-vejleder/sagsbehandler/jobcenter for godkendelse til at deltage i forløbet.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Det Sker

Rikke Nielsen fortæller i Stoholm

Torsdag den 5. april kommer Rikke Nielsen, tidligere professionel...

Borgermøde om udviklingen af Mønsted

Onsdag den 21.februar afholder Mønsted Lokalråd et borgermøde i...

så skal tønderne have tæsk

Det er fastelavn og det betyder massevis af tøndeslagning og...

Historisk foredrag om jordemødre i Fjends

Magne Juhl, der er dedikeret slægtsforsker og lokalhistoriker, har...