I starten af 2017 starter byggeriet i den tidligere industribygning og i starten af 2018 står GAME Streetmekka Viborg færdig og klar til at blive indtaget af de lokale unge.

Viborg får et street-mekka for børn og unge

Den udtjente Vestas-bygning i Viborg renoveres nu til et nyskabende gadeidrætshus et såkaldt GAME Streetmekka.

26. Februar 2016, 13:50

 Viborg Kommune har valgt at gå ind i et projekt, som gadeidrætsorganisationen GAME, Realdania, TrygFonden og Nordea-fonden står bag. Konceptet går ud på at omdanne livløse industribygninger til rå gadeidrætsfaciliteter GAME Streetmekkaer. Målet er at få flere børn og unge aktive på asfalten og GAME Streetmekka findes allerede i København og Esbjerg og er nu på vej i både Viborg og Aalborg.

- Huset skal tiltrække de børn og unge i Viborg og omegn, som har særligt brug for et sted, der er fleksibelt og har plads til alle. Med GAME Streetmekka kan vi tilbyde de børn og unge, der ikke finder vej ind i de etablerede idrætsforeninger, et sted, hvor de f.eks. kan dyrke street trial, parkour, skate og street art - eller hvad de nu måtte have lyst til, siger Per Møller Jensen, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Viborg Kommune.

 

Inddragelse af lokale unge

- Vi glæder os til at se, hvordan en nedlagt industribygning kan blive et forbillede på, hvordan industriarkitekturen kan sættes i spil på en helt ny måde med innovative faciliteter, der også har et socialt sigte. Det lokale engagement og input fra byens unge er meget vigtigt i denne sammenhæng, siger programchef Per Schulze, Realdania.

Ifølge GAME er streetkulturen bygget op omkring kreativitet, engagement og en stærk gør-det-selv mentalitet. Derfor kick-starter GAME etableringen af huset med en idworkshop den 1. marts i Vestasbygningen på Nellikevej 1. Her inviteres alle lokale børn, unge, voksne, forældre, foreninger m.v. til at komme med ider til hvilke aktiviteter, faciliteter og værdier lige præcis GAME Streetmekka Viborg skal rumme. De bedste ideer kommer med i arkitektkonkurrencen.

n ting er helt sikkert: En del af det nye GAME Streetmekka Viborg bliver et offentligt tilgængeligt arealer til skate, rulleskøjter eller løbehjul. Den del er støttet af Nordea-fonden.

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Kultur

Mange lagde vejen forbi Løgstrup Lokalarkiv

Da Løgstrup Lokalarkiv forleden havde inviteret til formel åbning af...

De henter kultur til Stoholm

Mangfoldig gruppe sørger for gang i kulturlivet i Stoholm

Lokale brødre udgiver bog med gys og spænding

Brødrene David og Stephan Garmark med rødder i Haderup udkommer den...

Drenge og piger søges til ny julefilm

Filmselskabet bag Spillefilmen Julemandens datter søger drenge i...

Kunstnere laver kunst i Fly med de lokale

Danske og internationale kunstnere gæster i næste uge Fly for at...

Stoholm-elever swingede med professionelle jazz-musikere

Det swingede og glæden ved at synge sammen var i top, da 3., 4., og 5...