Foto: Jane Gisselmann
Ophelia bliver opført at unge musical-talenter. Fremover bliver der ENDNU flere muligheder for unge talenter fra området i og omkring Viborg.

Viborg - Musical sætter spot på pigeroller og sårbarhed

Viborg nye SceneKunstSkole har et aktuelt emne som omdrejningspunkt, når områdets unge musicaltalenter går på scenen på Viborg Teater 17. maj

17. maj 2017, 13:24

 Unge musical- og skuespiltalenter fra området omkring Viborg får i fremtiden mere at glæde sig over.

Onsdag den 17. maj har musicalen Ophelia premiere på Viborg Teater. Premieren er samtidig den officielle indvielse af Viborg SceneKunstSkole, der vil kunne tiltrække unge talenter fra hele området omkring Viborg.

- ”Det bliver en stor gevinst for alle de spirende talenter, vi har i området. Viborg SceneKunstSkole bliver et alsidigt og højt kvalificeret undervisningstilbud, hvor de dygtigste elever også har mulighed for at tage en SGK, der tilsvarer den MGK, vi har haft på musikområdet i mange år,” siger Kulturskoleleder i Viborg, Lene Rikke Bresson.

Med Ophelia sætter Viborg SceneKunstSkole samtidig fokus på et emne, der er på manges læber i øjeblikket – mistrivsel, stress og sårbarhed hos især unge piger.

Ophelia er en stærk og vedkommende musical, der tager fat på problemerne ved det præstationssamfund vi har skabt som især påvirker vores unge piger,” siger instruktør Christian Eiming.

Ophelia er en nyfortolkning af Shakespeares skuespil Hamlet – med den forskel at Hamlets kæreste Ophelia har fået hovedrollen. Stykket spiller fra 17.-21. maj på Viborg Teater. Den nye SGK-uddannelse på Kulturskolen Viborg åbner for tilmelding til optagelsesprøver den 18. maj. 

Ordet er dit
HUSK - God tone i debatten

Mere Kultur

Mange lagde vejen forbi Løgstrup Lokalarkiv

Da Løgstrup Lokalarkiv forleden havde inviteret til formel åbning af...

De henter kultur til Stoholm

Mangfoldig gruppe sørger for gang i kulturlivet i Stoholm

Lokale brødre udgiver bog med gys og spænding

Brødrene David og Stephan Garmark med rødder i Haderup udkommer den...

Drenge og piger søges til ny julefilm

Filmselskabet bag Spillefilmen Julemandens datter søger drenge i...

Kunstnere laver kunst i Fly med de lokale

Danske og internationale kunstnere gæster i næste uge Fly for at...

Stoholm-elever swingede med professionelle jazz-musikere

Det swingede og glæden ved at synge sammen var i top, da 3., 4., og 5...