Advarer om trick-tyve i butikkerne

Butikkerne i midtjylland skal passe godt på trick-tyve, som ved hjælp af fingerfærdighed tricker sig til penge fra kassen.

30. april 2014, 12:10

Det fortæller Viborg Politi, der så sent som tirsdag fik en anmeldelse om et trick-tyveri på 1300 kroner fra Netto-butikken i Vesterbrogade i Viborg.

- Det er et fænomen, vi ser rigtig tit og som forekommer i mange byer. Trick-tyvene bevæger sig fra by til by, hvor de under påskud af at ville veksle et antal 100-kroner-sedler om til 500-kroner-sedler røver nogle af butikkens byttepenge, uden at man i første omgang opdager det, advarer man fra politiet.

Fremgangsmåden er stort set den samme hver gang, og det var også tilfældet i Netto-butikken, hvor en cirka 30-årig mand, mellemøstlig af udseende, efter at have betalt for sine varer, spurgte personalet om man kunnne hjælpe og veksle et bundt 100-kroner-sedler om til større sedler.

Manden gav i første omgang personalet seddelbundtet til medarbejderen, som talte pengene. Men herefter bad trick-tyven om at få sedlerne igen for selv at tjekke beløbet en ekstra gang.

- Det er her man skal passe på. Da manden for anden gang lagde pengene tilbage i hånden på medarbejderen havde han beholdt en stor del af seddel-bundtet uden at nogen opdager det. Han får udbetalt et antal 500-krone sedler og går ud af forretningen. Og sådan gik det også i Netto i Viborg, hvor tyveriet først blev opdaget, da kassen blev gjort op. Og da var gerningsmanden over alle bjerge.

- Vort bedste råd er at man enten helt undlader at veksle penge i den slags situationer eller sørger for at beholde sedlerne hele tiden i sin egen hånd, lyder rådet fra politiet.

Trick-tyven i Viborg beskrives som 180 - 190 cm høj og almindelig af bygning. Han var kronraget og bar solbrillerne  i panden.