Salling Bank lukker i Stoholm og Højslev

Salling Banks afdelinger i Stoholm, Højslev og Roslev lukker hen over sommeren og personalet flytter med til afdelingerne i henholdsvis Viborg, Skive og Nykøbing.

05. juni 2014, 10:00
Salling Bank i Stoholm, Højslev og Roslev lukkes hen over sommeren. Bygningen i Stoholm sættes formentlig til salg.

I Højslev lukker filialen før sommerferien, mens lukningen gennemføres i Stoholm inden eller senest den 1. september. Til den tid flytter personalet fra Stoholm sammen med personalet i Viborg og ind i nye lokaler i Vestergade i midtbyen.

-Vi må konstatere, at kunderne bruger kort og netbank i dag, og har man et mere omfattende ærinde i banken, hvor man skal tale med sin rådgiver har man som regel lavet en aftale i forvejen. Derfor ønsker vi at få lagt nogle af filialerne sammen til større enheder med faglige miljøer, fortæller bankdirektør Peter Vinther Christensen. Han oplyser, at man som kunde beholder den samme rådgiver, som man altid har haft, og at der heller ikke blive tale om, at kunder, som af den ene eller anden grund har svært ved at komme til Salling Bank i Viborg eller Skive, vil blive tilsidesat.

- Hvis man ønsker det, kommer vi simpelthen hjem til kunden, fortæller Peter Vinther Christensen.

Salling Bank åbnedede afdeling i Stoholm tilbage i 1938 mens det i Højslev skete i 1969.

Banken meldte fornylig ud, at man over de næste par år agter at gennemføre en reduktion i personaleomkostningerne på 10%, men at det primært kommer til at ske ved naturlig afgang, fordi et stort antal medarbejdere går på pension i løbet af 2014 og 2015. Reduktionen i antallet af medarbejdere vil betyde en årlig besparelse på personaleomkostningerne på mere end 7 mio. kroner.

Bankens lokaler i Højslev er lejede, hvorimod bygningen i Stoholm tilhører Salling Bank. Den sættes nu formentlig til salg.

- Det er en bygning, der egner sig til mange formål, så vi tror ikke, det bliver noget problem at få den solgt, fortæller Peter Vinther Christensen.