Hundeliv på 1. klasse i Lånum

Bente Wilstrup har netop åbnet dørene til sit lille og anderledes hundehotel i Lånum. Med kun 5 store bokse og masser af udenomsplads er der lagt op til hundeforkælelse af første grad, når d

26. september 2012, 11:18

For få måneder siden åbnede Bente Wilstrup sin lille hundepension på Dybdalsvej ved Lånum.

Her har hun indrettet »Vores hundehotel« ved familiens hjem som ligger midt i smuk natur, omgivet af 20 hektar græs og med tre, store indhegninger, hvor hotellets firbenede gæster kan tumle sig.

I den nyindrettede hundefløj flyder dæmpet og beroligende musik ud af højttalerne. Der er kaffe på kanden og i den ene side af det store lokale er  indrettet med borde og stole. Til de tobenede, naturligvis.

-  Det skal være et roligt og hyggeligt sted, hvor der er tid til god kontakt  til hundene og deres ejere. Det kan lade sig gøre, når man kun har få hunde ad gangen, fortæller Bente, mens hun gør klar til at to af »gæsterne«, schæferen Xassan og labradoren Chilli, skal på fælles luftetur.

Hver boks er på 11 kvm, fordelt på et indendørs område med varme i gulvet og et udendørs overdækket areal, hvor hunden kan gå ud, som den har lyst. Men ellers står den på massevis af frisk luft og motion flere gange om dagen, fortæller Bente, der er uddannet hundefører og også arbejder med healing af både hunde og heste.

Sporsøgning og hundedagbog

- Jeg aktiverer hundene meget, både med bold og gåture. Vi har en lille indhegnet skov, hvor jeg blandt andet laver sporsøgning med dem. I en anden indhegning er der plads til at lege med andre hunde og i en tredie indhegning har vi en hel hektar med højt græs, hvor mange hunde gerne vil grave efter mus, forklarer Bente.

Hendes kærlighed til hunde er ikke ny, og hun deler den med sin mand, Henning, som har arbejdet med hunde i en menneskealder. I hverdagen arbejder han i sit eget malerfirma, mens Bente passer plejebørn, der er så store, at de er i skole en god del af dagen.

Hver hundeejer kan følge sin hund på en hundedagbog, som Bente løbende opdaterer på pensionens hjemmeside og hun sender også gerne en sms eller to undervejs. 

- Vi vil gerne, at ejeren og hunden kommer på »kaffevisit« først,  så vi alle kan lære hinanden bedre at kende. Det skulle gerne give ejeren en god mavefornemmelse og dermed også en mere tryg og rolig hund den dag, den skal afleveres, forklarer Bente.

Bente Wilstrup har indrettet hele tre store indhegninger til lufteture. Her er hun med hundehotellets gæster, schæferen Xassan og labradoren Chilli.

I en længe af huset er der indrettet 5 eksklusive bokse til de firbenede og siddepladser til Bentes kaffesnak med de tobenede.