Salling Efterskole - med på beatet

På Salling Efterskole i Jebjerg kan eleverne vælge mellem 10 forskellige linjefag. Et af dem er musik med nyt musikhus, øve- og indspilningslokaler og et digitalt lydstudie.

26. september 2012, 13:19

- Super fede lokaler, men hvorfor er der striber på gulvet??

De første billeder af de nye musiklokaler på Salling Efterskole er blevet postet på Facebook. Hurtigt opnår den nye statusopdatering mange »likes«, kommentarer tilføjes og en musiklærer følger spændt folks vurderinger.

Billederne af de nye musiklokaler er farvestrålende. Gulvet er holdt i en koksgrå nuance, men ligner store puslespilbrikker. Loftet pryder lokalet med primærfarverne rød, blå og gul og ligner til forveksling klodser, og sågar væggene er beklædte med usædvanlige »kasser«- det er et syn værd. Man kunne måske foranlediges til at tro, at alt dette var for at  tilstræbe et bestemt pædagogisk  læringsmiljø, men de forskellige loft- og vægpaneler samt gulvtæppet er resultatet af en nøje akustisk analyse og til sidst en endelig regulering af akustikken og lyddæmpning i de tre rum

Salling Efterskole har nu fået ét stort og et mindre musiklokale indrettet som studielokaler samt et kontrolrum til lydpult og musikredigering.

Udover de tre nye lokaler har efterskolen også fået et helt nyt digitalt mixersystem med tilhørende monitorer samt mulighed for nu at kunne indspille musikken på CD og redigere det med programmet Logic fra Mac.

- Det er  en drøm, der går i opfyldelse, og som musiklærer føler man sig jo enormt privilegeret, fortæller musiklærer, Tanja Kuchel.

 I samarbejde med et professionelt lydfirma, Audioexperts, og en af skolens pedeller, Svend Aage Nielsen, har Tanja gennem det sidste års tid fået lov til at deltage i hele processen omkring de tre musiklokaler- fra idé til det færdige resultat, som skolen nu er stolt af at kunne fremvise og tage i brug.

Musikelever godt fra start

I august modtog Salling Efterskole et nyt hold forventningsfulde elever, og særligt spændte var naturligvis musikeleverne. 

- Det er mega lækre lokaler, og jeg elsker at være herovre og spille musik sammen med de andre!», siger én af eleverne på linjefagsholdet i Musik.

Godt fra start er de da også kommet, og flere elever har allerede skrevet egne sange, som musikholdet vil lave arrangementer til for senere at indspille dem. Musikken lever på Salling Efterskole, og med de nye rammer og faciliteter er der skruet op for drømmene.

Hvis man har lyst til at  se de flotte nye musiklokaler og høre de nye elever spille, er der rig mulighed for det ved Efterskolernes Dag, som løber af stablen søndag d. 30. september. Her slår Salling Efterskole dørene op om eftermiddagen, hvor alle kan få en rundvisning og høre om skolens hverdag og hvilke tilbud den byder på.