Stoholm tog en skoledag i gruberne

Den stod på lærdom om natur og gruber, da Stoholm skoles elever i fredags udforskede omgivelserne ved og i Mønsted Kalkgruber. Det skete altsammen på tværs af årgangene..

30. september 2012, 13:00
Jens Frydendal fra Naturskolen i Hald fortalte historier om Jens Langkniv

Fredag formiddag vrimlede det med børn i mange størrelser ved Mønsted Kalkgruber. Her var omkring 500 elever og personale på besøg både udenfor og inde i gruberne. Emnet for dagen var »Alt det vi ikke ved« og udover at lære børnene om natur, ost, landevejsrøveren Jens Langkniv, geologi og biologi , så var formålet med det hele også at »kitte« skolen bedre sammen på tværs af årgange og afdelinger.

Helt konkret betød det, at der blev arbejdet på tværs af alder. Store børn fulgtes med små børn til opgaver, der skulle løses på nogle af de forskellige værksteder udenfor og inde i gruberne. Holdvis hørte børnene om produktion af ost, flagermus og geologi. De lærte at finde ting i naturen eller at måle højden på et træ og dybt inde i gruberne fortalte Naturskolens leder Jens Frydendal om Jens Langkniv. Forøvrigt på et fejlfrit jysk.

Den lærerige dag sluttede med fløjtekoncert med Susanne Klausen og et foredrag om grubernes seismograf, der hver dag står og registererer rystelser i jorden fra hele verden.

Klik her for at se flere billeder