Sparkær må tage til takke med en andenplads

Sparkær var nomineret til Årets Lokalområde i Viborg Kommune. Og som led i dette havde byen søndag besøg af de fem medlemmer af Demokratiudvalget. Men desværre må Sparkær tage til takke med e

01. oktober 2012, 09:23
Der var masser af aktivitet i Billinge Parken, da Demokratiudvalget søndag var på besøg.

I Sparkær havde man lagt et stramt program, så de halvanden times besøg var fyldt godt ud. De vigtigste steder i Sparkær skulle besøges for at give de fem politikere et godt billede af, hvad Sparkær rummer.

Medborgerhuset, Søparken, Friplejehjemmet, Forsamlingshuset, spejderhytten og Billige Parken med amfiscenen blev besøgt. Mogens Frederiksen fra Sparkær tog sig af den overordnede præsentation af byen - men mange andre borgere var med til at præsentere byen.

Men selv om Sparkær præsenterede sig rigtig flot, så var det ikke nok i sidste ende.

Alle tre lokalområder havde lagt et stort stykke arbejde i at fremvise deres områder. Derfor var det en vanskelig beslutning for Demokratiudvalget at udpege vinderen af konkurrencen.
Formand for Viborg Kommunes demokratiudvalg, Niels Dueholm, var imponeret efter besøgene i Hvam, Sparkær og Frederiks:
 

- Det var en stor oplevelse at mærke det engagement og den drivkraft, der blev udvist i de tre lokalområder, og det var svært for os at vælge en vinder, for alle tre områder har sine egne kvaliteter.
I Hvam var det imponerende at opleve mangfoldigheden i de mange projekter og den store imødekommenhed blandt borgerne. Projekterne spænder meget vidt og er til glæde for alle generationer.
I Sparkær var udvalget på rundtur i området og blev til stor begejstring præsenteret for Billingeparken, hvor borgere i alle aldre var mødt op. I Frederiks blev udvalget modtaget af rigtig mange borgere, som alle deltog i et flot fælles arrangement.
 

Om vinderområdet Hvam siger Niels Dueholm:
- Der er taget rigtig mange spændende og forskelligartede initiativer i Hvam gennem de seneste år. Initiativerne er flot præsenteret i kataloget ”Hvam – Vi tror på fremtiden”, som vi fik udleveret, og de medvirker alle til at gøre Hvam til et attraktivt og godt sted at bo samt en værdig vinder. Vi så desuden også en meget velfungerende måde at organisere foreninger i et mindre lokalområde.

Hvam vandt 50.000 kroner, mens Frederiks og Sparkær hver får 25.000 kroner. Præmierne overrækkes i Hvam på lørdag.

Se en masse billeder fra besøget i Sparkær her