Nu er det tid at søge penge til nye spændende projekter

Da Sparkær tidligere i år kunne sætte sidste bjælke op på den flotte, nye amfiscenen, skete det med et økonomisk tilskud fra Realdania bag sig. I Sparkær fik man en kvart million til scenen.

03. oktober 2012, 14:51
Amfiscenen blev til med blandt andet et tilskud fra Realdania på en kvart million kroner

Pengene til de nye projekter kommer fra Realdanias Ildsjæle kampagne. På den måde støtter man masser af projekter med udgangspunkt i lokale ildsjæles arbejde. Da Realdania tidligere åbnede for en ansøgningsrunde, fik man 247 ansøgninger. Af disse fik 32 ildsjæle-projekter over hele landet økonomisk støtte.

Realdania fremhæver selv projektet i Sparkær som et eksempel på den støtte, som man giver. Projektleder Christian Andersen fra Realdania siger:

- I Realdania ønsker vi at bakke op om det frivillige engagement ved at støtte flere af ildsjælenes projekter og dermed synliggøre og skabe anerkendelse omkring ildsjælenes vigtige arbejde. Håbet er, at kampagnen også vil motivere andre aktører til at bakke op om byggeriets ildsjæle, så endnu flere gode idéer kan blive til virkelighed, siger Christian Andersen og beskriver projektet i Sparkær:

- Idéen om en amfiscene er opstået i et samarbejde mellem flere frivillige foreninger og institutioner i Sparkær gennem en inddragelse af borgerne i området. Flere af landsbyens institutioner, såsom medborgerhuset og sportsforeningens faciliteter, drives og vedligeholdes allerede af frivillige, og amfiscenen skal drives på samme måde. Udover det frivillige engagement, har flere foreninger også holdt støttefester for at samle penge ind til amfiscenen. Aktiveringen af Billingeparken bygger således videre på en god udvikling i den aktive landsby.

Ud over 250.000 kroner til Sparkær, blev der blandt andet givet 400.000 kroner til Træmuseet i Oddense og 100.000 kroner til shelters i Frederiks.

Der skal søges senest den 14. januar 2013.