Mere end orientering

23. maj 2012, 15:25

Når Bygholm Landbrugsskole i Horsens torsdag 24. maj holder orienteringsaften for andet hovedforløb, er det reelt væsentlig mere end blot orientering - det er også planlægning af det kommende forløb:

- Det er vigtigt, at eleverne kommer den aften, for det er faktisk allerede der, de vælger specialefag og studietur, fortæller skolens uddannelseschef, Lotte Ipsen.

Tilmeldingerne kan komme senere, men Lotte Ipsen håber, at langt de fleste er på plads den aften af hensyn til skolens interne planlægning, men også af hensyn til elevernes udlandstur i andet hovedforløb.

- Vi vil gerne have eleverne af sted tidligere i forløbet end hidtil. Det skal gerne være i starten af oktober, og det kan være vanskeligt at nå, hvis vi ikke kender eleverne allerede nu, lyder det fra Lotte Ipsen.

Flere prisklasser

Det handler både om planlægning af turen og om det rent praktiske i at kunne få bestilt billetter til de næsten 90 elever, Bygholm Landbrugsskole forventer at få på andet hovedforløb til efteråret.

Og der ventes forskellige bud på en tur til udlandet. Normalt udbydes der i forskellige prisklasser, så alle kan være med. Tidligere har der været ture til bl.a. Kina og Sydafrika, mens alternativer kan være Europa eller USA.

- Starten på vejledningen af eleverne starter reelt også allerede nu, siger Lotte Ipsen.

Aftenen 24. maj byder også på orientering for kommende virksomhedsledere på Bygholm Landbrugsskole.