De løber sammen i Sjørup

De griner meget og snakker en del. Men de løber også.

12. juni 2012, 10:15
Løbere i Sjørup Skov

Det er mandag aften i Hundeskoven i Sjørup. Hver mandag aften mødes en gruppe mennesker her og løber sammen. Der er tre grupper af løbere: Der er dem, der kan løbe godt til og gerne løber 5,5 km. Så er der andet hold, hvor der også skal være plads til snak og lidt grin. Og så er der det sidste hold, hvor man nok får sig rørt, men ikke løber lungerne helt ud af brystkassen. Tanken er at alle skal kunne vræe med.

Løbeklubben i Sjørup startede for tre år siden. Det var en konsekvens af, at der nu ikke længere bliver spillet fodbold eller dyrket andet sport i byen. Derfor fandt man på at lave en løbeklub. På nær nogle få sommeruger, så kører man på gennem den lyse tid. Man mødes ved klubhuset på Blichersvænge og går i samlet flok til Hundeskoven. Her er der altid fælles opvarmning.

Og så bliver man delt ind i hold, der så løber afsted med de hurtigste forrest. Efter løbeturen er der kaffe og vand i klubhuset.

Doris Froberg fra løbeklubben fortæller, at det lige så meget er det sociale og det at komme ud i naturen, der betyder noget for løbeklubbens medlemmer. Alle kan i øvrigt blive medlemmer - man behøver ikke bo i Sjørup. Man skal bare have lyst til at løbe i Hundeskoven om mandagen. Det koster 25 kroner om året at være medlem.

- Vi synes selv, at det er blevet en succes med løbeklubben. Vi har også mange børn med, der synes, at det er sjovt at løbe sammen med forældrene. Og vi løber uanset vejret. Vi har endnu ikke aflyst at løbe, siger Doris Froberg.

For et par uger siden blev alle de medlemmer, der havde lyst, testet på 2 ½ kilometer. De bliver så testet igen efter sommerferien, så man kan se, om man kan slå sin egen tid og dermed har forbedret sig.

Den 18. juni løbes der Sjørup Skovløb. Det er starten på en uge med byfest i byen.