En weekend med kunst i Stoholm

Der er sjove, smukke, mærkelige og tankevækkende kunstværker i Stoholm denne weekend. Amatørernes Forårsudstilling er i gang i Stoholm Fritids- og Kulturcenter. Og så man den ikke lørdag, så

07. marts 2015, 17:44
Det er altså sjovt at høre fra kunsteren selv - her Thomas Köser (i blå trøje) - der forklarer om sine tanker bag værkerne.

Og det kan godt være, at det er en amatør-udstilling, men der er mange værker, der ikke er spor amatøragtige.

Se eksempelvis på Carsten Hamann Hansen fra Stoholm, der har fire værker med på udstillingen - og alle fire har fået tilkendegivelsen det blå mærke.

Det blå mærke betyder, at de fem censorer har fundet værket særlig interessant. I år har de uddelt i alt 96 blå mærker i Stoholm.

Thomas Köser fra Lundøvej har også fået nogle blå mærker på årets udstilling. Han arbejder blandt andet med sten og malerier - men har også komponeret sange til at ledsage en skulptur tilegnet til Limfjordsøen Fur.

Agathe Saval fra Ravnstrup er gammel i gårde, når det gælder udstillingen i Stoholm. I år fik hun et blåt mærke for et smukt naturmaleri, der rummer både lys og varme, glæde og sorg.

John Maarbjerg fra Lundø har fuldt fortjent fået et blåt mærke for et af sine lokale landskabsmalerier. Når man ser hans billeder, så er det som at stå på det vindblæste og smukke Lundø.

Amatørkunstnerne på udstillingen kommer fra det meste af Danmark.

Udstillingen har også en afdeling med Fjends Fotoklub, der viser årets bedste fotos.

Se en billedserie fra udstillingen her