Det blanke gulv er populært

De nye gulve i beton, epoxy og polyuretan er slidstærke, skinnende, rengøringsvenlige og smukke.

04. april 2015, 13:10
Blanke gulve er in i disse år. De er ikke alene flotte og smarte, men også super praktiske, hvad angår rengøring. PR-Foto Bonaventura Zumbini Foto: Bonaventura Zumbini

 Klinkegulve og trægulve er smukke og varme, men de er alt andet end morsomme at vaske, og så har vi efterhånden kigget på dem rigtig, rigtig længe.

Det er blandt grundene til, at boligejerne nu også har fået øjnene op for de praktiske gulve, som vi kender fra industrien. Polyuretan, epoxy og slebet beton er blevet super populære valg til gulvet i hjemmet. De er fri for fuger, de giver glans, og så kan man vælge dem i farver, der siger skraldebang.

De moderne materialer giver en slidstærk overflade, der er meget nem at vedligeholde. I det daglige er støvsugeren nok, og en våd klud og et mildt rengøringsmiddel fjerner nemt snavs, der sidder fast, så gulvet er skinnende igen. Gulvvarme er heller ikke noget problem med de nye gulve.

Til gengæld kan de være et dyrt valg. Det skyldes ikke mindst processens længde. Et epoxy-gulv skal lægges af en fagperson og skal hærdes flere gange, og tid er lig med penge.

Epoxymaling i flere farver

Har man ikke mod på - eller råd til - et helt nyt epoxygulv, kan man gøre noget, der er næsten lige så godt. Der findes epoxymaling i flere farver. Den har ikke helt den samme glans og dybde, men det ligner. Og så kan man gøre det selv. Malingen er på vandbasis og indeholder ingen giftige dampe. Desværre fjerner den ikke ujævnheder, men slidstærk er den.

Alle de nye gulv-materialer er oplagte i vådrum, men mange vælger dem også i spisestuen og stuen.

Man kan male faste trægulve, parketgulve, fliser og betongulve med epoxymaling. Gulvet er først gennemhærdet efter en uge. Det er en rigtig god ide at få en grundig vejledning af farvehandleren, inden man begynder med malerrullen.