Lenin havnede i Stoholm

Blandt de mere kuriøse genstande, der i lørdags fandt vej til "Hvad er det værd" - arrangementet i Stoholm var en kultegning, der forestiller den tidligere Sovjetleder Lenin. Vurderingseksper

12. juni 2012, 11:50
Svend Andersen og Mona Malmberg med den sovjettiske kultegning.

- Vladimir Iljitsj Uljanov, 31. august 1918, står der sirligt skrevet forneden på en kultegning, der viser Lenin, leder af Sovjetstaten fra 1917 til 1922. Den indrammede tegning havde Svend Andersen og Mona Malmberg i lørdags taget med i tasken til Stoholm.

Her havde byens handelsstandsforening sammen med auktionshuset Lauritz.com fra Herning inviteret til et "Hvad-er-det-værd" arrangement, hvor alle interesserede kunne få en uforpligtende ekspert-vurdering af deres medbragte arvegods. Og den invitation havde fået Svend Andersen til at pille Lenin ned fra væggen i Kvosted og ind i bilen til Stoholm.

- Jeg er på ingen måde kommunist men købte billedet for sjovs skyld for 30 år siden på et loppemarked i Knudby Forsamlingshus. Jeg gav en daler for det, husker Svend Andersen, der har haft billedet hængende på sit kontor i mange år.

Vladimir Iljitsj Uljanov var Sovjetlederens rigtige navn og det var vurderingsekspert Ove Jensens vurdering, at der er tale om en ægte kultegning og ikke et tryk. Hvorvidt det så også er selve Lenin der har signeret er måske mere usandsynligt. Skulle det være tilfældet er der tale om et enestående fund, men foreløbig tager Svend Andersen og Mona Malmberg det stille og roligt.

- Jeg har ingen forventninger overhovedet. Synes bare det kunne være sjovt at få en ekspert til at kigge på det. Nu må vi se, hvad der sker, fortalte Svend Andersen med et stort smil lørdag formiddag.

Foreløbig er Lenin havnet hos auktionshuset i Herning til nærmere undersøgelser.