Fødselsdags- og jubilæumskoncert i Sparkær kirke.

Fredag den 26. juni markerer kirkesanger Michael Halle sit 50-års jubilæum som sanger og sin 60-års fødselsdag med en gratis koncert i Sparkær Kirke. Medvirkende er en række musikere fra loka

20. juni 2015, 07:30
Kirkesanger Michael Halle fejrer rund fødselsdag og 50-års jubilum som sanger med en gratis koncert i Sparkær Kirke. Medvirkende er en række musikere fra lokalområdet. PRIVATFOTO

 Fredag den 26. juni er en særlig dag for kirkesanger Michael Halle. Ikke alene er det dagen, hvor han runder seks årtier. Han har også 50 års jubilæum som sanger.

De to markante livsbegivenheder fejres i Sparkær Kirke med en gratis koncert på selve fødselsdagenh.

Her har fødselaren har samlet en række musikere fra lokalområdet, der sammen men ham vil give smagsprøver på nogle af de mange sange, han gennem årene har sunget. Det er undervejs også blevet til et par pladeudgivelser og sidste år barslede han med en mini CD med 7 af Jens Rosendals Evangeliesange i duoen Halle & Bøgestrand

60er Bandet har holdet bag koncerten døbt sig selv og består udover hans faste musikalske makker gennem mange år, Jens Bøgestrand, også af konservatorieuddannet sanger Stine Jung Møller, organist Natalia Jespersen fra Haderup, Trier Skovgård på bas, Victor Halle på guitar og Lars Emil Svejgaard på trommer.

Repertoiret bliver dog ikke just 60er musik,, men derimod en blanding af gamle kendte salmer, nyere evangeliesange og mange velkendte, både danske og engelske rytmiske mere moderne ting.

Men alle sangene har ifølge Michael selv haft og har stadig en meget stor betydning for ham, specielt efter at han sidste år blev ramt af en hjerneblødning, som han heldigvis slap nådigt fra.

Ingen tvivl om at det bliver en koncert fyldt med følelser og intens nærvær. Michael vil i løbet af koncerten også fortælle lidt om, hvad det er ved nogle af sangene, der netop gør dem specielle for ham.

Michael Halle har sunget siden han var 10 år gammel og ved utallige gudstjenester samt andre kirkelige handlinger.

Han begyndte sin karriere som sanger i Københavns Drengekor. I mange år har han været fast inventar i kirkerne i Skive og Salling men siden 2011 fast tilknyttet Sparkær og Gammelstrup Kirker i Fjends, hvor også hans faste pianist Jens Bøgestrand er tilknyttet som organist.

Efter koncerten der varer ca. 1 time og som er gratis og åben for alle, er menighedsrådet vært ved et lille traktement foran kirken.