Gør bilen klar til sommerferien

Skal man på kør-selv-ferie, eller planlægger man en biltur rundt om i sommerlandet, kan man undgå en masse unødige frustrationer, hvis man giver bilen et grundigt tjek, inden man sætter fode

03. juli 2015, 15:30
Skal man på kør-selv-ferie eller en biltur rundt om i sommerlandet, kan man undgå en masse unødige frustrationer, hvis man giver bilen et grundigt tjek. foto: privat

- Lige meget om man skal på en lang bilferie eller på sommertur herhjemme, kan det betale sig at give sin bil et tjek. Hvis man skal på kør-selv-ferie, er det dog ekstra vigtigt, at man sørger for, at bilen er forberedt. Tung oppakning, høj fart på motorvejen og hundredvis af kilometre i bagende varme kan nemlig være en udfordring for mange biler nye som gamle, forklarer Patrick Lentge fra Q8.

Han har derfor følgende råd til bilister, der skal på tur.

- Det er vigtigt, at man tjekker bilens væsker. Fyld olie på motoren og ha en ekstra liter med, da det kan være svært at finde den korrekte motorolie, når du allermest mangler det. Du skal også sørge for, at kølervæsken er på max, men ikke over. Væsken skal være frostsikret, fordi det rigtige blandingsforhold sørger for, at der ikke sker indvendig tæring. Derudover har det rette blandingsforhold et højere kogepunkt end vand og modvirker, at motoren overopheder.

Husk korrekt dæktryk og sprinklervæske

Også bilens dæktryk er vigtigt.

- Et sidste tjek af bilen er lys og vinduesviskere og sørg for at have sprinklervæske på, så du kan rengøre bilruderne for støv og snavs. Dårligt udsyn eller manglende lys kan få fatale følger, siger Patrick Norup Lentge fra Q8.

Gør bilen rar at være i

En duftende bil med rene ruder er en god og sikker start på bilturen. Så tøm bilen for affald og alle unødige ting. Det giver bedre plads til de ting, som skal med. Når så bilen er klar til afgang, og feriedestinationen er sat, er det vigtigt, at man ikke stresser og kører sig selv og familien for hårdt.

- Hold pauser og sørg for at få sund mad og drikke. Junkfood, slik og sodavand kan gøre dig sløv og øge risikoen for uheld, lyder rådene fra Q8.