Mere liv til lands og til vands i Virksund

I Virksund kunne Lystbådehavnen godt tænke sig noget mere liv og aktiviteter både til lands og til vands.

26. februar 2016, 12:35
Virksund Lystbådehavn er gået med i et projekt, der skal være med til at skabe mere liv og flere aktiviteter på land og til vands. privatfoto

Derfor er repræsentanter fra lystbådehavnen gået med i et nyt,landsdækkende Vild med Vand-projekt, hvor de første aktiviteter allerede skydes i gang i foråret 2016.

- Vi vil gerne have mere liv og stemning på havnen i Virksund. Vandet og havnen indbyder til oplevelser for hele familien og det kan vi skabe gennem projekt Vild med Vand, hvor vi bliver n ud af 40 havne i Danmark, som er med i et stort samarbejde, fortæller Niels-Ove Jespersen, som er tovholder for styregruppen i Virksund.

Baggrunden for projektet er forholdsvis dyster. Fritidssejladsen i Danmark har oplevet tilbagegang over en årrække og mange havne kæmper derfor med faldende omsætning og tomme bådpladser.

Men nu er Virksund Lystbådehavn en af dem, der vil forsøge at vende strømmen.

- Sejlads er kun n af de mange muligheder på havnen, siger Niels-Ove Jespersen og nævner kajak, Stand Up Paddle, åben sejlads, ungdomssejlads, kapsejlads og sejlads som havets motionister som eksempler på forskellige tilbud, der kunne være en mulighed.

Rent lokalt har man oprettet et Vild med Vand-udvalg, som nu håber at få alle havnens aktører i Virksund med i et samarbejde . Man er netop gået i gang med at planlægge aktiviteterne for den kommende sæson.

Det landsdækkende projekt er tre-årigt og støttes af Nordea-fonden med otte millioner kroner.