En pallette af løb i Daugbjerg og Mønsted

En såkaldt Badman på 52 kilometer var dette års nye udfordring blandt seks løb ved Kalkmineløbet.

06. maj 2016, 13:05
Den djævelske bakke ved Mønsted Kalkgruber trak tænder ud hos løberne Foto: Anne Kirstine Hansen

Der var flest Badmen men også nogle få seje Badwomen var blandt de 95 deltagere, som stillede op i Kalkmineløbets nye udfordring. Her introducerede arrangørerne i år en hård nyser af en Badman på 52 kilometer med start fra Daugbjerg Kalkgruber. Og den var der overraskende mange, der havde lyst til at prøve kræfter med.

Det var Lars Stenfoft, direktør for kultur, service og events i Viborg Kommune, der sendte Badman-løberne ud på de mange timer over og under jorden, og det blev også med roser til arrangørerne og de mange frivillige.

- I er gode til at forny jer og skabe nyt oven i rammerne for løbet. Viborg Kommune ser Kalkmineløbet som en kæmpe turistattraktion, der er så speciel, at jeg tror I også ville kunne lave et internationalt løb udelukkende for udlændinge i disse omgivelser, sagde Lars Stentoft.

Både i Daugbjerg og i Mønsted blev løberne sendt af sted med en peptalk af ekstremcykelrytteren Morten Kjærsgaard fra Mønsted. Han talte om, hvordan drømmene er drivkraften for enhver udfordring.

- Jeg skal selv om en måneds tid stå over for min egen store udfordring, verdens hårdeste cykelløb, Race Across America, hvor jeg stiller op for tredje gang, fordi det er min drøm at gennemføre løbet. Og selvom det nok har krævet en del flere timers træning for mig end for jeg at blive klar, så har udgangspunktet været det samme. Det er motivationen, der er drivkraften til at vi kan klare de udfordringer, der møder os, sagde Morten blandt andet.

Ved startstedet i Mønsted var det folketingsmedlem Karin Gaardsted (S), der holdt åbningstalen ved morgenens første løb. Og hun roste også de mange frivillige for deres indsats.

- Kalkmineløbet er ikke et sted man sætter personlige rekorder. Det er et oplevelsesløb og arrangørerne har gjort alt hvad de kunne for at gøre det specielt for jer. Alle stier på ruten er ryddet, muldvarpeskudene er fjernet og på depoterne kan I nyde vingumme, chokolade, spegepølser, vin og øl. Det er en pallette af løb og oplevelser. Nyd det, lød hendes opfordring.

Og det gjorde omkring 2000 løbere så på en vejrmæssigt perfekt solskinsdag.

Se en billedserie fra dagen her