Havnens dag i Virksund på søndag

Havnen i Virksund er en ud af de mere end 40 danske lystbådehavne, der på søndag den 29. maj åbner op for lokalbefolkningen i anledning af Havnens Dag.

23. maj 2016, 13:00
Børn og voksne kan blandt andet besøge et Marine Orlogsfartøj Foto: Jan Kønig

Dagen i Virksund havn bliver fyldt med forskellige aktiviteter - både til lands og til vands.

Blandt aktiviteterne til vands kan man for eksempel komme ud på vandet i en sejlbåd, en havkajak, en SUP, en optimistjolle, windsurfing, en terajolle, en 2,4 m båd. Og til lands kan de besøgende spise den klassiske havneisvaffel, smage lækre frokostretter, købe øl/vand og grillpølser.

Om formiddagen kan børn og voksne se helikopteropvisning og tage en tur ud på bro 7 og besøge et Marine orlogsfartøj.

Havnens Dag afholdes i mere end 40 lystbådehavne og sejlklubber i hele landet gennem projekt Vild med Vand. Projektet har til formål at gøre det lettere for danskerne at udleve sine maritime drømme gennem oplevelser i, på og omkring vandet i lystbådehavnene ved at åbne lystbådehavnene op og gøre dem til lokale samlingspunkter for oplevelser, fællesskab og vandaktiviteter for enhver smag.

Havnen som lokalt samlingspunkt

Niels-Ove Jespersen, der er tovholder for Vild med Vand i Virksund, kan i høj grad se perspektiverne i at gøre Virksund Havn til et lokalt samlingspunkt for oplevelser, fællesskab og vandaktiviteter for enhver smag:

Vi har været i gang med planlægningen af Havnens Dag længe og er glade for nu at kunne invitere alle, der ligesom vi er vilde med vand, til at komme tættere på deres maritime drøm, siger Niels-Ove Jespersen. Vi tror på, at Havnens Dag kan være med til at vise vores lokale havns herligheder frem og få endnu flere til at få øjnene op for livet på vandet og i lystbådehavnen, hvor der er oplevelser for alle.

På vildmedvand.dk/virksund kan du se mere om de lokale aktiviteter på Havnens Dag.