Ønskede god vind på cykelstien til rickshaw

Stoholm har nu fået sin egen rickshaw-cykel

01. juni 2016, 21:05
Borgmester Torsten Nielsen klippede den røde tur og fik den første tur i den nye rickshaw-cykel.

Borgmester Torsten Nielsen klippede den røde snor, da der onsdag eftermiddag var indvielse af den nye rickshaw-cykel i Stoholm.

Det er en gruppe under Ældre-sagen Fjends Karup, der har taget initiativ til at samle penge ind og skaffe Stoholm sin egen cykel.

I forvejen er der en rickshaw-cykel på Birkegaarden, men den er ejet af Viborg Kommune og skal dermed deles med andre. Derfor sørgede en lokalgruppe for at skaffe penge og cykel til Stoholm.

Og denne cykel var altså onsdag klar til at blive indviet.

Formand for Ældre-sagen Fjends Karup Jørgen Svensson bød velkommen og takkede cykelgruppen for deres arbejde for at skaffe penge og cykel til lokalområdet under overskriften Cykel uden alder i Stoholm. Han takkede sponsorerne for deres bidrag og takkede de mange frivillige.

Dernæst gav han ordet til borgmester Torsten Nielsen:

- Ifølge kalenderen er det i dag den første sommerdag. Så at stå her i solskin og indvie den her cykel - det kunne ikke være mere passende, sagde Torsten Nielsen og fortsatte:

- Rigtig mange mennesker har cyklet hele livet. Mange nyder at komme rundt på den måde. Når man bliver ældre og ikke selv kan klare turen mere, så er det jo skønt at have den her mulighed for at kunne blive kørt rundt. Man oplever jo tingene på en helt anden måde fra cyklen.

- Jeg vil gerne takke de frivillige, der har sørget for anskaffelsen af cyklen. Hvis der er noget, som vi her i det gamle Fjends Kommune kan lære andre, så er det, at folk her er rigtig gode til at være frivillige og gøre en indsats for andre.

- Jeg tror, cyklen her kan være med til at bygge bro mellem generationer, og jeg ønsker derfor rigtig god vind, sagde Torsten Nielsen og klippede den røde snor.

Læs mere i Fjends Folkeblad den kommende uge.

Se en billedserie fra indvielsen her