Plads på madskole i Sparkær

Børn får lov til at snitte, stege, koge og bage på madskoler over hele landet i sommerferien. I Viborg-området er der endnu ledige pladser på madskolen i Sparkær i uge 27.

19. juni 2016, 07:00
Madskolerne er populære, og det er stadig ledige pladser denne sommer i Sparkær. Foto: Fotograf Carsten Andersen

Traditionen tro afholder 4 H-klubber over hele landet madskoler i sommerferien. Det startede i 2004 med ganske få madskoler og har udviklet sig til en kæmpe succes med mere end 130 madskoler i år.

Mange steder er pladserne revet væk i løbet af ganske kort tid. I Sparkær er der dog endnu ledige pladser.

Madskolerne afholdes af 4 H i samarbejde med Landbrug&Fødevarer og Rema1000. I Skive afholdes der i uge 26 i år fire madskoler.

I Viborg-området afholdes der 4 madskoler i uge 27 og en enkelt i uge 30. Også her er der stort set fuldt hus. Kun på Sparkær skole er der endnu ledige pladser.

Her kan børn opleve madens verden i løbet af en sjov og lærerig uge, hvor de selv kommer til at snitte og stege, koge og bage. Der er også indlagt masser af hyggestunder samt en udflugt og et forældrearrangement.

Madskolerne har til formål at give børn og unge viden om mad, måltider og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde samt at give børnene værktøjer til at gøre varieret kost og sund livsstil til et naturligt valg. Hele ugen præsenteres børnene for nye råvarer, både i køkkenet og på ekskursioner. På alle Madskoler er madlavning, motion, familiearrangement og udflugt faste elementer.

I år er det 13. gang der afholdes Madskoler. Da Madskolerne startede i 2004 var der 6 Madskoler i år forventes afholdt omkring 130 Madskoler rundt om i landet. Alle madskoler er baseret på frivillig arbejdskraft.