Gammel kending fra Stoholm tilbage som rallykører

En gammel, lokal kending er tilbage i DM feltet i rally efter en pause på mere end 15 år som aktiv rallykører.

10. oktober 2016, 14:30
Jan Petersen driver til daglig Au2Service i Stoholm. Nu vil han igen bruge noget af sin fritid på at køre rally. Privatfoto

Jan Petersen fra Stoholm kørte sit sidste rally som 1 st. kører i en VW Golf 1 i slutningen af halvfemserne.

Lørdag den 8. oktober gjorde han så comeback ved Sydjysk Rally i Give, og og denne gang skete det i en VW Polo super 2000 med firehjulstræk og med henved 100 HK mere end den Golf han kørte i sidst.

Jan kørte en femteplads hjem i generalklassementet

- Det er et meget tilfredsstillende comeback, der er værd at bygge videre på. Efter at jeg stoppede med at køre rally begyndte jeg at køre rallycross, men har altid gået med en drøm om at vende tilbage til rally og her i sommer besluttede jeg at nu skulle det være og valgte så at springe ud i en 4WD bil. Ikke det nemmeste valgt efter 25 år med forhjulstræk.

Samtidigt har jeg ikke haft en mand ved siden af i bilen i mange år men kørt efter noter, så mange ting var nye, siger en glad Jan Petersen, der fortsat har mod på rally efter sit comeback.

Manden i co-driver sædet er Finn Thomsen, der har kørt mange løb, men dog ikke sammen med Jan.

Med ny bil, nyt mandskab, løst underlag og regnvejr blev mandskabet presset helt fra starten Vi kendte faktisk ikke hinanden før Jan ringede til mig for 3 uger siden og vi har valgt at bruge resten af 2016 som en test af bil og mandskab, samtidigt med at vi skal bygge et nyt team op og finde økonomi til forhåbentligt flere sæsoner i dansk rally det hele kræver mange ressourcer og vi har allerede nu mange positive henvendelser, der skal følges op på de næste måneder.

Selvom de løb, som teamet når at køre her 2016 kun skal anvendes som en test blev mandskabet presset helt fra starten.

- Det gik faktisk over al forventning, bilen kørte godt og selvom der mangler en del justering af undervognen og vi havde lidt problemer med en sensor havde vi en god og konstruktiv dag, fortæller Jan, som til daglig driver Au2Service i Stoholm.

Næste gang teamet skal i aktion bliver ved årets sidste afdeling af rallyserien, den 21-22 oktober i Ans.